Un agent german de informaţii, judecat pentru spionaj în favoarea Rusiei. „Acuzatul nu a vrut să trădeze”

Data publicării:
BND in Belin sucht mit besonderer Werbekampagne am Zaun weitere Personal *** BND in Belin is looking for more staff with a special advertising campaign on the fence
Foto: Profimedia

Un ofiţer din Serviciul german de informaţii externe (BND), care este inculpat pentru presupus spionaj în favoarea Rusiei, a respins acuzaţiile miercuri, în timpul procesului. Procurorii îl acuză că ar fi primit aproape jumătate de milion de euro în schimbul unor informații secrete.

Procesul împotriva lui Carsten L., un oficial în vârstă de 53 de ani care lucrează în BND din 2007, este în desfăşurare de câteva luni, dar negarea acuzaţiilor în instanţă de către avocatul apărării marchează primele comentarii ale lui Carsten L. în acest dosar.

„Acuzatul nu a vrut să trădeze şi nu a trădat BND”, a declarat avocatul Johannes Eisenberg în faţa unui tribunal din Berlin.

Procurorii susţin că acuzatul a primit 450.000 de euro de la serviciul secret rus FSB în schimbul livrării unor secrete germane. În prezent, el este judecat alături de omul de afaceri Arthur E., care ar fi acţionat drept curier pentru a duce documente la agenţi din FSB.

Arthur E. a fost plătit pentru serviciile sale cu 400.000 de euro, potrivit procurorilor germani. Ambii bărbaţi se află în arest preventiv.

Miercuri, avocatul lui Carsten L. a dezminţit că acesta a participat la întâlniri clandestine sau că a predat documente secrete.

El a declarat că o sumă mare de bani confiscată dintr-un depozit bancar reprezintă economii private făcute de Carsten L. şi soţia sa, nu bani plătiţi de către ruşi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri