Un român s-a dat drept militar american și a reușit să fure 22.000 de euro de la o femeie din Spania, care se îndrăgostise de el

Data actualizării: Data publicării:
barbat care numara banii din portofel
O femeie care locuiește în nordul Spaniei a intrat în vorbă, pe Facebook, cu un fals soldat american care, spunea el, era într-o misiune în Siria. FOTO: Shutterstock

După românca din Spania păcălită prin metoda Brad Pitt, un român este în centrul unui nou scandal în statul iberic. S-a dat drept ofițer american și a reușit să fure 22.000 de euro de la o femeie care se îndrăgostise de el.

O femeie care locuiește în nordul Spaniei a intrat în vorbă, pe Facebook, cu un fals soldat american care, spunea el, era într-o misiune în Siria.

După o perioadă de conversație, acesta i-a cerut bani, spunându-i că are nevoie urgent să plece din Siria în SUA și că superiorii săi nu îi permit.

După ce a transferat 22.350 de euro în trei tranșe, femeia și-a dat seama că este o păcăleală, s-a dus la poliție, unde autoritățile au încercat să îl găsească pe bărbat. Ulterior, acestea au descoperit că două persoane se aflau în spatele contului fals, un român și un nigerian.

Cei doi au fost arestați, miercuri a fost termenul de judecată, iar procurorii cer șase ani de închisoare pentru ambii, cu mențiunea că vor să comute pedeapsa în expulzarea de pe teritoriul național și îndeplinirea ei pe teritoriul de unde provin cei doi, dar și returnarea sumei către femeia păgubită.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri