„Câini mai agresivi și lipsa semnalului”: Experții avertizează că ne vom confrunta cu noi efecte ale schimbărilor climatice

Data publicării:
caine agresiv care latra
Potrivit unor studii, atacurile câinilor ar putea deveni mai frecvente în zilele fierbinți. FOTO: Shutterstock

Căldura extremă din acest an și schimbările climatice au avut consecințe dezastruoase, însă specialiștii atrag atenția că în viitorul apropiat ne vom confrunta și cu unele efecte mai puțin obișnuite, de care ne vom lovi în fiecare zi, transmite euronews.com.

Semnalele TV ar putea fi afectate

La începutul acestei luni, aproape jumătate dintre proprietarii de televizoare din Franța s-au confruntat cu probleme în ceea ce privește semnalul, din cauza zilelor neobișnuit de calde din octombrie. Și în Marea Britanie au fost astfel de probleme.

Semnalele TV pot fi afectate de condițiile de înaltă presiune cauzate de vremea caldă. Problema este, de obicei, temporară și se rezolvă odată ce presiunea ridicată se disipează.

Câinii ar putea deveni mai agresivi

Potrivit unor studii, atacurile câinilor ar putea deveni mai frecvente în zilele fierbinți.

Există cu 11% mai multe șanse ca patrupezii să muște oamenii în zilele cu niveluri mai ridicate de UV, potrivit cercetărilor de la Harvard Medical School.

„Interacțiunile dintre oameni și câini sunt mai ostile în zilele fierbinți”, concluzionează autorii studiului.

Mai puțin ulei de măsline

Căldura extremă din această vară a afectat industria uleiului de măsline din Europa.

Spania, cel mai mare producător de ulei de măsline din lume, a înregistrat o scădere a producției la aproximativ 620.000 de tone în acest an, comparativ cu media din ultimii cinci ani, de aproximativ 1,3 milioane de tone.

Dacă primăverile și verile viitoare continuă să fie la fel de fierbinți, prețul uleiului de măsline va crește vertiginos și probabil că în unele locuri se va găsi mai greu.

Berea ar putea avea un gust diferit

Temperaturile mai ridicate și seceta vor duce la scăderea producției și a calității hameiului, folosit pentru aromatizarea berii.

Studiul publicat în revista Nature Communications a declarat că producția de hamei va scădea cu 4 până la 18% până în 2050.

Conținutul de acid amar al hameiului, care este esențial pentru aroma distinctivă a berii, ar putea scădea cu 20 până la 31%, ceea ce înseamnă că berea ar putea avea un gust diferit.

Anul școlar s-ar putea schimba

La începutul lunii octombrie, școlile din Insulele Canare au fost forțate să se închidă din cauza temperaturilor extreme, de până la 38 de grade Celsius, care au lovit arhipelagul.

În timpul anului școlar, vremea este, de obicei, blândă și primăvăratică, astfel încât majoritatea sălilor de clasă nu au aer condiționat.

În întreaga Europă, temperaturile neobișnuit de calde ar putea duce la modificarea structurii anului școlar.

În SUA, în școlile din Detroit, Philadelphia și Pittsburgh cursurile au avut loc online, din cauza valurilor de căldură.

Școlile permit, de asemenea, elevilor să plece devreme pentru a evita cele mai fierbinți ore ale zilei. Și în Europa, instituțiile de învățământ ar putea schimba structura anului școlar, din această cauză.

Și în cazul locurilor de muncă vorbim despre aceeași schimbare. În unele companii, angajatorii au decis să schimbe programul angajaților pentru ca aceștia să nu fie afară în timpul orelor cu cele mai ridicate temperaturi.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri