Video Câine sau lup? Un biciclist fuge de animalul venit din pădure în apropiere de Poiana Brașov. Ce spun experții

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-04-08 114546
Foto: captură video Semnal/ Facebook

Un videoclip în care un lup pare că aleargă după un biciclist, pe un drum din apropiere de Poiana Brașov, a devenit viral și a provocat discuții în mediul online. Imaginile au fost filmate dintr-o mașină aflată în spatele biciclistului.

Cei din mașină încearcă să îl avertizeze pe biciclist de pericol. Se vede cum animalul aleargă prin pădure, ajunge și pe șosea, în spatele biciclistului, după care se retrage, speriat, înapoi în pădure.

Potrivit presei locale, biciclistul a fost dus cu mașina până în Brașov.

Imaginile au fost încărcate pe rețelele sociale, unde au provocat foarte multe comentarii. Oamenii spun că nu ar fi vorba de un lup, ci de un câine ciobănesc cehoslovac, care seamnă extrem de mult cu animalul săbatic.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„E puțin probabil să vorbim despre lup”

Cristian Remus Pap, expert în carnivore mari de la WWF: „Este puțin probabil să vorbim despre lup, mai ales că acest exemplar dă dovadă de frică atunci când este claxonat și probabil din cauza traficului el este extrem de derutat, speriat și la modul în care aleargă cu coada lăsată destul de jos indică faptul că vorbim despre un animal extrem de speriat.

Lupul nu se apropie de oameni, îi evită. Inclusiv după aspect tindem să credem că este vorba de un câine, nu despre un lup.

La modul cum arată acest animal, are și limba scoasă destul de mult. Se pare că fusese fugărit și de participanții din trafic. Mi-e greu să cred că ar fi putut reprezenta o amenințare reală la adresa omului. Când ești pe bicicletă te poți speria și atunci chiar și un câine s-ar putea să-ți provoace răni însă nu cred că s-ar fi ajuns în acel punct.

Putem să stăm liniștiți atât timp cât vorbim de lup.

Dacă vorbim despre câini, provoacă mai multe răni și decese decât lupii.

Din anul 2000 până în zilele noastre nu a fost niciun incident fatal provocat de lup în Europa. Au fost cel puțin două cazuri la nivel global și acelea în cu totul alte contexte.

Cei care vor să meargă cu bicicleta în continuare în acea zonă pot sta liniștiți atâta timp cât își iau anumite măsuri minime de siguranță. N-ar fi recomandat să meargă singuri iar în al doilea rând există și acele spray-uri chiar și împotriva urșilor, lupilor, care ar putea fi folosite în astfel de condiții”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri