”Green Deal” este conceput pentru „prosperitate”. Ursula von der Leyen apără acordul verde european

Data publicării:
Ursula von der Leyenová, předsedkyně, Evropská komise (EK), politička
Europa lansează o nouă serie de dialoguri cu industria pentru a aborda ”Green Deal” și provocările globale, a spus Ursula von der Leyen (foto) la Green Deal Summit. Sursa foto: Profimedia Images

Președintele Comisiei Europene ia apărararea acordului verde european. Ursula von der Leyen a susținut marți că Pactul Verde al Europei (”Green Deal”) merge mână în mână cu o industrie prosperă, transmite The Guardian.

Vorbind la conferința ”Green Deal Summit” de la Praga, într-un moment în care Europa se confruntă cu o reacție pronunțată împotriva politicilor climatice, șeful comisiei a spus că „acordul verde european s-a născut din necesitatea de a proteja oamenii și planeta, dar a fost conceput și ca o oportunitate de a ne construi viitoarea prosperitate.”

Von der Leyen a subliniat că „am redus cu succes emisiile de gaze cu efect de seră în timp ce ne dezvoltăm economia”.

Aceasta a mai spus pentru audiența din Cehia că industria locală beneficiază de tranziția energetică și de politicile ecologice, subliniind că unele autobuze din Praga încep să fie alimentate cu hidrogen și că această nouă generație de autobuze este făcută de producătorul ceh Škoda.

Există „un potențial imens” pentru industria cehă, a spus ea, subliniind totodată că acordul ecologic oferă „predictibilitate” companiilor.

ekologičtí aktivisté, protest, happening, transparent Greenwashing summit: Pro korporace, ne pro lidi, Greenpeace, platforma Re-set
Protest la ”Green Deal Summit” de la Praga. Activiștii de mediu vor să atragă atenția asupra companiei ČEZ și asupra planului național de energie și climă al Republicii Cehe. Sursa foto: Profimedia Images

Continuând pe tema că investițiile ecologice sunt bune pentru afaceri, Von der Leyen a mai spus că „energia regenerabilă nu este numai bună pentru planeta noastră, dar este de origine locală, creează locuri de muncă bune aici și este bună pentru independența și securitatea noastră energetică”.

Von der Leyen s-a adresat direct și industriei cehe a cărbunelui.

„Știu că multe comunități locale sunt preocupate de viitorul lor, pentru că mii de oameni lucrează în minele de lignit și în sectorul cărbunelui”, a spus președintele comisiei, și de aceea ar trebui să „facem din aceasta cea mai mare prioritate în cadrul Pactului Verde European, pentru a investi în acele regiuni, pentru a ușura transformarea”.

Europa lansează o nouă serie de dialoguri cu industria pentru a aborda ”Green Deal” și provocările globale, a adăugat ea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri