Reacții din presa internațională după recordurile multiple ale lui David Popovici la Roma: „Este singur pe planeta sa”

Data actualizării: Data publicării:
David Popovici arată medalia de aur.
Cele mai mari publicații sportive îl ovaționează pe David Popovici după cele două medalii de aur de la Roma. Foto: Profimedia

Toată lumea este fascinată de David Popovici. Cele mai mari publicații sportive îl ovaționează pe înotătorul român după cele două medalii de aur de la Roma. Extraterestru, campion, „de pe altă planetă, rege al natației, „fenomen”. Sunt doar câteva dintre laudele pe care i le-au adus jurnaliștii străini.

Recordurile și medaliile obținute de David Popovici au făcut valuri în presa internațională. Cel mai mare ziar sportiv din Franța, L'Equipe, a titrat că David Popovici este ,,singur pe planeta sa, după ce românul a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de natație. Francezii au mai scris că David a avut un timp supersonic în finală.

Aceeași publicație a inventat un slogan care deja a făcut turul internetului. După ce David a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri, L'Equipe a titrat: Veni, Vidi, Popovici”.

David, comparat cu Michael Phelps de antrenorul americanului

David Popovici este deja comparat cu cel mai mare înotător al tuturor timpurilor, Michael Phelps. Antrenorul americanului a spus într-un interviu care sunt avantajele lui David.

Robert Bowman, antrenorul lui Michael Phelps: Știe cum să își păstreze ritmul și să își conserve energia. Asta îl face un înotător foarte bun și în proba de 200 de metri. Îmi amintește de Michael Phelps când era tânăr. Au un fizic asemănător. Este slab. Nu are multă masă musculară. Asta a spus și el: sunt o legendă slabă. Generează viteză, pentru că se reduce din greutate, iar acesta este cel mai bun mod să înoți. Nu trebuie să te folosești doar de putere. (Sursa: SwimSwam)

Despre proba de 100 de metri a scris și Gazetta Dello Sport, cea mai importantă publicație sportivă din Italia. Jurnaliștii din peninsulă au scris un amplu articol despre David. L-au numit „rege al natației” și au spus că face magie în bazin.

Nadia Comăneci, mesaj video pentru David Popovici

David Popovici a primit mesaje de la susținere și de la Nadia Comăneci. Prima gimnastă de 10 a postat pe Facebook un videoclip în care îl felicită pe înotător pentru victoriile de la Campionatul European.

Nadia Comaneci: David Popovici, ce mai e de spus? Felicitari! Record după record. Mă bucur enorm. Aștept să ne revedem curând. Bravo!

Fenomenal, fabulos, ieșit din comun - jurnaliștii străini nu au făcut economie de superlative nici după prima victorie a lui David Popovici la Roma, în finala de 100 de metri liber a Campionatului European de natație. Succesul românului, care a reușit să doboare un record mondial care era în vigoare din 2009, a impresionat şi datorită vârstei sale, iar mulţi cred că pe cel supranumit „Racheta” sau „Extraterestrul” îl aşteaptă un viitor remarcabil.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri