"Cum e posibil ca un sportiv medaliat să primească 0 lei/lună". Situație umilitoare pentru cel mai rapid maratonist român

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Corneschi
Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român al momentului, a dezvăluit că în ultimele două luni nu a primit niciun ban de la CSM Craiova, clubul la care este legitimat. Foto. Facebook Alexandru Corneschi

Situație umilitoare pentru Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român al momentului. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, sportivul a dezvăluit că în ultimele două luni nu a primit niciun ban de la CSM Craiova, clubul la care este legitimat.

Situația este cu atât mai umilitoare cu cât maratonistul ia o indemnizație lunară derizorie, mai exact, salariul minim pe economie.

El a relatat situația pe pagina sa de Facebook.

"Astăzi 12.10 am primit un telefon în care am fost anunțat că nici luna aceasta nu sunt bani la club, după luna august care a avut aceeași soartă.

Ca să vă faceți o idee, primeam un salariu minim pe economie, pentru a susține toată această muncă… Repet nu m-am plâns de banii primiți și am muncit mereu cu drag și cu speranța că va fi mai bine.

Cum e posibil ca un sportiv medaliat și în continuă ascensiune poate primi 0 ron/lună pentru toată activitatea lui, în condițiile în care o pereche de pantofi de alergare pentru maraton sunt undeva la 800ron iar un masaj minim 100ron, și să nu mai punem în calcul toate celelalte costuri.

Sunt dezamăgit de tot ce se întâmplă…. “Mulțumesc” Ministerul Sportului, o să îngropați de tot atletismul românesc!", a povestit sportivul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Digi24 a încercat să obțină o reacție de la ministrul Sportului, Eduard Novak, dar până în acest moment nu a primit decât o informare din partea Ministerului.

Oficialii din Sport spun că, în fiecare an, de la legitimare și până acum, Alexandru Corneschi a primit premieri pentru rezultatele obținute la concursuri. Recunosc, de asemenea, că maratonistul nu a beneficiat de indemnizația pentru luna august și spun că plata acesteia ar fi trebuit făcută în septembrie.

 



Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri