Alegeri locale 2020. Harta marilor meciuri din 27 septembrie. Unde au emoții baronii PSD

Data actualizării: Data publicării:
mână care apucă ștampila de vot care stă pe buletinul de vot
Ștampilă și buletin de vot. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Din articol
București. Gabriela Firea vs. Nicușor Dan Iași. Primarul Mihai Chirica candidează din partea PNL iar USR-PLUS îi susține pe senatoarea Cosette Chichirău și pe fostul liberal Marius Bodea Brașov. George Scripcaru, primarul neschimbat de 16 ani VS senatorul USR Allen Coliban Timișoara. Număr record de candidați la Primărie. Nicolae Robu (PNL) intră în cursa de la locale împotriva lui Dominic Fritz, susținut de USR-PLUS Constanța. Meci strâns PSD - PNL Craiova. Lia Olguța Vasilescu vrea din nou la primărie Vrancea. Marian Oprișan candidează pentru al șaselea mandat la șefia CJ. Ministrul Ion Ștefan se bate pentru Primăria Focșani Arad. Fostul ministru de Interne Mihai Fifor versus PNL și USR Pitești. Fost lider PSD, actual viceprimar, candidează din partea PNL la funcția de primar Cluj Napoca. Emil Boc candidează pentru al treilea mandat de primar Oradea: Ilie Bolojan renunță la Primăria Oradei și candidează pentru șefia CJ Sibiu. Astrid Fodor candidează pentru al doilea mandat de primar Bacău. Cosmin Necula candidează din partea Pro România pentru un nou mandat de primar Neamț. Răzvan Cuc vrea la primărie Vaslui. Dumitru Buzatu candidează pentru al treilea mandat de președinte al CJ Suceava. Fieful lui Gheorghe Flutur și al PNL Galați. PSD vs PNL-USRPLUS Mureș. Primarul Dorin Florea (fost ALDE) candidează independent pentru șefia CJ. Toate partidele maghiare susțin un candidat independent pentru Primăria Târgu Mureș Alba Iulia. Viceprimarul care a preluat Primăria după plecarea lui Mircea Hava candidează din partea PNL. Fostul viceprimar demisionar din PNL candidează din partea USR Deva. Actualul primar candidează din partea PNL, după un mandat de 3 ani. Fiica fostului primar Mircia Muntean vrea la Primărie Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș candidează sub umbrela unei noi coaliții susținute de PSD Reșița - Caraș Severin. Primarul Ioan Popa candidează pentru un nou mandat Botoșani. Primarul PNL contra viceprimarul PSD Bistrița-Năsăud. Confruntare PSD-ALDE-Pro România-UDMR împotriva PNL-USR-PLUS Tulcea. Primarul Constantin Hogea candidează pentru al cincilea mandat Harghita. Korodi Attila, favorit la Primăria Miercurea Ciuc. Șeful CJ candidează pentru al patrulea mandat Covasna. UMDR îi susține pe primarul din Sf. Gheorghe și pe șeful CJ pentru al patrulea mandat fiecare Satu Mare. Primarul susținut de UDMR candidează pentru al doilea mandat

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie, când se vor alege noii primari, consilieri locali și consilieri județeni din toate localitățile și județele din România. Campania electorală începe vineri, 28 august și se încheie în 26 septembrie. 

București. Gabriela Firea vs. Nicușor Dan

Pentru funcția de primar general al Bucureștiului, principala bătălie va fi între edilul Gabriela Firea, din partea PSD, și Nicușor Dan, candidat independent susținut de alianța electorală PNL-USRPLUS.

În total sunt 18 candidaţi în cursa pentru funcţia de primar general al Bucureștiului, printre care:

Traian Băsescu (PMP) - inginer, actual europarlamentar
Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) - inginer, actual senator
Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) - profesor de educaţie fizică şi sport
Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România) - expert relaţii internaţionale
Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent) – actor
Florin Călinescu (Partidul Verde) - actor
Cătălin Ioan Berenghi (independent) - ghid montan
Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – medic.

La Primăriile de Sector, PSD îi susține pe:

• Sectorul 1 - Daniel Tudorache
• Sectorul 2 - Dan Cristian Popescu
• Sectorul 3 - Aurelian Bădulescu
• Sectorul 4 - Daniel Băluţă
• Sectorul 5 - Daniel Florea
• Sectorul 6 - Gabriel Mutu.

Totodată, la cele șase primării, alianța PNL-USRPLUS îi susține pe:

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)
Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)
Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)
Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)
Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)
Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL).

Un alt candidat notabil este primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care va intra în cursa pentru un nou mandat din partea Alianței Pro București 2020, înființată cu liderul Pro România, Victor Ponta.

De asemenea, Marian Vanghelie va candida la Primăria Sectorului 5, pe care a condus-o între anii 2000 şi 2016.

Iași. Primarul Mihai Chirica candidează din partea PNL iar USR-PLUS îi susține pe senatoarea Cosette Chichirău și pe fostul liberal Marius Bodea

La Primăria Iaşi, actualul edil, Mihai Chirica, candidează pentru un nou mandat. Acesta a anunțat, în februarie, că va candida la alegeri, de partea liberalilor. Chirica a mai lucrat în Primărie din 2002 până în prezent ca director și viceprimar, ultima funcție fiind în perioada în care Gheorghe Nichita era primar. În 2016, el a ajuns edil, ulterior arestării lui Nichita pentru corupție. Mihai Chirica a fost exclus din PSD în 2018 pentru criticarea conducerii de atunci iar în februarie a aderat la PNL. Acum este liderul organizației municipale a PNL.

Liderul PNL Iași, Costel Alexe, care este și ministru al Mediului, candidează la Consiliul Judeţean. Acesta este la al doilea mandat de deputat, fiind activ ca parlamentar mai ales în Comisia pentru Mediu.

Din partea Alianței USR-PLUS, senatoarea Cosette Chichirău candidează la Primărie iar Marius Bodea, fost lider al organizației municipale a PNL Iași, intră în cursa pentru Consiliul Județean.

Marius Bodea a demisionat din PNL după ce Mihai Chirica a intrat în conducerea liberalilor de la Iași, și a fost ales să candideze pentru un nou mandat de primar. Ulterior, Bodea a intrat în USR.

PSD merge cu deputatul Camelia Gavrilă la Primăria Iașiului. Deputatul PSD a lucrat în trecut ca profesoară de limba română și a ocupat funcțiile de inspector școlar general și director școlar.

La Consiliul Județean, candidatul PSD este liderul organizației județene, Maricel Popa, actualul președintele al CJ.

Brașov. George Scripcaru, primarul neschimbat de 16 ani VS senatorul USR Allen Coliban

La Brașov, PNL îl susține pe George Scripcaru pentru a fi primarul orașului. Scripcaru a rămas neschimbat pe această funcție timp de 16 ani. Scripcaru a fost judecat și achitat în trei dosare DNA: unul privind achiziția a patru mașini care au fost puse ulterior la dispoziţia Primăriei Braşov; unul în care ar fi intervenit pentru atribuirea unui contract pentru reţeaua de termoficare; unul privind obținerea nelegală a unei suprafețe de teren în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

La Consiliul Județean, din partea liberalilor candidează Adrian Veștea.

USR-PLUS îl susțin pe senatorul Allen Coliban pentru Primăria Brașovului. Acesta este președintele Comisiei pentru Mediu din Senat.

La Consiliul Județean al Brașovului candidează deputatul USR Tudor Benga.

Din partea PSD, la Primărie candidează deputatul și medicul Ovidiu Florin Orțan iar la alegerile pentru Consiliul Județean social-democrații îl susțin pe Marian Rasaliu, fost prefect al Brașovului.

Timișoara. Număr record de candidați la Primărie. Nicolae Robu (PNL) intră în cursa de la locale împotriva lui Dominic Fritz, susținut de USR-PLUS

La alegerile pentru Primăria Timişoarei sunt înscriși 15 candidaţi, fiind cel mai mare număr de concurenţi de până acum la acest post, potrivit Agerpres. Dintre aceştia, 13 sunt susţinuţi de partide politice, iar doi sunt independenţi, în timp ce două formaţiuni politice au depus liste doar pentru consilieri locali. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş vor concura 11 candidaţi, din care unul este independent, iar cinci formaţiuni vor să aibă doar consilieri judeţeni.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, candidează, din partea PNL, pentru al treilea mandat. Acesta a devenit edil în 2012, iar anterior fusese senator în mandatul 2008-2012 și rector al Universității Politehnica din Timișoara în perioada 2004-2012. 

La Consiliul Județean, liberalii îl susțin pe Alin Nica, primar al comunei Dudeştii Noi timp de 16 ani. 

Din partea USR-PLUS, la Primăria Timișoarei candidează Dominic Fritz, cetățean german venit în 2003 în România. Acesta a lucrat în administrația publică din Germania.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, USR-PLUS îl susține pe liderul USR Timiș, Cristian Moș.

Din partea PSD va candida pentru Primăria Timişoara Voichiţa Lăzureanu, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", iar pentru şefia administraţiei judeţene şi-a depus candidatura actualul lider al CJ, Călin Dobra.

Constanța. Meci strâns PSD - PNL

PSD merge la aceste alegeri pe mâna actualului edil al Constanței, Decebal Făgădău, pentru a conduce în continuare administrația orașului, pe următorii patru ani. Decebal Făgădău a devenit primar interimar în 2015, după demisia lui Radu Mazăre, iar în 2016 a câştigat funcţia de edil.

PNL îl susține pe senatorul Vergil Chițac, fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care a candidat și la alegerile din 2016. La președinția Consiliului Județean candidează fostul deputat Mihai Lupu. Sondajele de opinie arată o luptă strânsă între Chițac și Făgădău. 

Pentru șefia Consiliului Județean, din partea PSD se va bate liderul organizației județene, Felix Stroe. Stroe a fost ministru al Transporturilor în Guvernul PSD-ALDE în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018.

Din partea USR-PLUS, la Primărie candidează deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia Juridică și avocat de profesie, iar pentru Consiliul Județean candidează Remus Negoi.

Craiova. Lia Olguța Vasilescu vrea din nou la primărie

Pentru funcția de primar al Craiovei s-au înscris 11 candidaţi în competiţia electorală, dintre care 10 sunt din partea partidelor politice, iar unul este candidat independent, transmite Agerpres.

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, lider important al social-democraților, revine în cursa pentru un nou mandat de primar al Craiovei, după ce a mai ocupat această funcție în perioada 2012-2017. Ea a fost ministru al Muncii în anii 2017-2018. 

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, social-democrații merg împreună cu ALDE pentru a-l susține pe Cosmin Dorin Vasile, vicepreședinte al CJ.

Din partea PNL, în cursa pentru Primărie intră deputatul Nicolae Giugea iar la șefia Consiliului Județean candidează Alexandru Gîdăr, profesor de istorie și inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean.

USR-PLUS îi susține pe Lucian-Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, pentru funcția de primar iar pentru cea de președinte al CJ va candida Silviu Bratu, sociolog și expert în fonduri europene.

Fostul primar al Craiovei în perioada 2004-2012, Antonie Solomon, este susținut de Partidul Ecologist Român (PER) pentru un nou mandat.

Vrancea. Marian Oprișan candidează pentru al șaselea mandat la șefia CJ. Ministrul Ion Ștefan se bate pentru Primăria Focșani

Actualul președinte al Consiliului Județean Vrancea și lider județean al PSD, Marian Oprișan, candidează pentru al șaselea mandat pe această funcție.

PSD îl susține pe actualul primar al Focșaniului, Cristian Misăilă, pentru un nou mandat.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, candidează din partea PNL la Primărie. În 2016, acesta a fost învins de Misăilă în cursa pentru funcția de primar. 

Din partea USR-PLUS, pentru Primăria Focșaniului candidează Corina Atanasiu, președintele USR Focșani. În cursa pentru șefia Consiliului Județean Vrancea intră, din partea USR-PLUS și PNL, senatorul PNL Cătălin Toma.

Arad. Fostul ministru de Interne Mihai Fifor versus PNL și USR

Pentru funcția de primar al Aradului candidează 12 persoane, toate propuse de formaţiuni politice, potrivit Agerpres.

Din partea PNL intră în cursă actualul primar interimar, Călin Bibarţ, care a preluat mandatul de la Gheorghe Falcă, după ce acesta a fost ales europarlamentar.

La Consiliul Județean, liberalii merg în fruntea listei de candidați cu actualul șef al instituției, Iustin Cionca.

Senatorul PSD Mihai Fifor, preşedinte al organizației județene, candidează pentru prima dată pentru un mandat de primar al municipiului, din partea alianţei electorale cu ALDE și PNȚCD (Platforma Social-Liberală Creştină). La șefia CJ, alianța electorală îl susține pe social-democratul Ruben Budău.

USR-PLUS îl susține pe senatorul USR Adrian Wiener, medic şi coordonator al Spitalului COVID-19 Arad, pentru funcția de primar al Aradului. La șefia CJ, USR-PLUS îl susține pe Răzvan Anghel, de profesie inginer IT.

Pitești. Fost lider PSD, actual viceprimar, candidează din partea PNL la funcția de primar

PNL a ales să-l susțină, pentru funcția de primar al Piteștiului, pe un fost lider PSD și actual viceprimar, Sorin Apostoliceanu. La șefia Consiliului Județean Argeș candidează din partea liberalilor Emanuel Soare, prefect demis din funcție în luna august de către Guvern.

Social-democrații îl susțin pe Cristian Gentea, director general al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), pentru Primăria Pitești. La șefia Consiliului Județean Argeș, din partea PSD candidează liderul local Ion Mînzînă.

USR-PLUS îl susține pe deputatul Ionuț Moșteanu pentru funcția de edil al Piteștiului iar la șefia CJ aceștia merg cu liderul filialei județene a USR, Adrian Cârstea.

Cluj Napoca. Emil Boc candidează pentru al treilea mandat de primar

Emil Boc este opțiunea liberalilor din nou pentru funcția de edil al orașului Cluj-Napoca, după ce la ultimele alegeri acesta a obținut aproape 65% din voturi.

Pentru Consiliul Județean, PNL îl susține pe actualul președinte de CJ, Alin Tișe.

Din partea USR-PLUS, la Primărie candidează deputatul USR Emanuel Ungureanu iar la președinția Consiliului Județean intră în cursă președintele organizației județene a USR, Cătălin Sălăgean.

Din partea PSD, pentru funcția de primar candidează actualul șef al Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Cuibus. La funcția de președinte al CJ candidează Alexandru Cordoș, liderul interimar al organizației județene PSD.

Oradea: Ilie Bolojan renunță la Primăria Oradei și candidează pentru șefia CJ

Liberalul Ilie Bolojan nu va mai candida pentru un nou mandat de primar al Oradei și intră în cursa pentru șefia Consiliului Județean Bihor. În schimb, pentru Primăria Oradea va candida din partea PNL actualul viceprimar, Florin Birta, un colaborator apropiat al lui Bolojan.

USR-PLUS merge la alegerile pentru Primăria Oradea cu Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog și președinte PLUS Bihor. Pentru Consiliul Județean, USR-PLUS o propune pe Simona Bișboacă, inginer tehnolog și cercetător.

PSD îi aruncă în cursă pe liderul organizației Bihor, Ioan Mang, pentru președinția Consiliului Județean și pe fostul europarlamentar Emilian Pavel pentru funcția de primar al Oradei.

Din partea UDMR, senatorul Cseke Attila candidează pentru Primăria Oradea, iar pentru șefia CJ Bihor candidează Szabo Jozsef.

Sibiu. Astrid Fodor candidează pentru al doilea mandat de primar

Pentru funcția de primar al Sibiului s-au înscris 12 candidaţi, printre care autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, din partea Partidei Romilor Pro Europa, potrivit Agerpres.

Actualul primar, Astrid Fodor, candidează pentru al doilea mandat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). Pentru Consiliul Județean candidează Gabriel Tischer.

PNL a ales să îi susțină pe Adrian Bibu, fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, pentru primar al Sibiului și pe Daniela Cîmpean, actual președinte de Consiliu Județean, pentru un nou mandat la CJ.

Din partea USR-PLUS candidează liderul local PLUS, Raul Andrei Apostoiu, pentru postul de primar iar la funcția de președinte al CJ intră în cursă președintele filialei județene a USR, Adrian Echert.

PSD intră în alegerile pentru Primăria Sibiului în frunte cu Cătălin Stanciu iar pentru șefia CJ candidează din partea social-democraților fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, actual lider al organizației județene.

Bacău. Cosmin Necula candidează din partea Pro România pentru un nou mandat de primar

Pentru funcția de primar al Bacăului candidează din nou Cosmin Necula, însă din partea Pro România, după ce acesta a fost exclus în noiembrie 2019 din PSD. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, Pro România a desemnat-o pe Aurelia Țaga, de profesie medic.

PSD merge la alegerile de pe 27 septembrie cu o alianță electorală cu Partidul Puterii Umaniste – Social-Liberal (PPU – SL) și îl susține pe Ștefan Sorin Umbrărescu la funcția de primar al Bacăului. Acesta este consilier județean ALDE. Pentru președinția Consiliului Județean Bacău, fostul prefect Valentin Ivancea este candidatul PSD.

PNL și USR-PLUS îi susțin pe deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu la Primăria Bacăului și pe deputatul PNL Ionel Palăr la președinția CJ.

Neamț. Răzvan Cuc vrea la primărie

La Primăria Piatra Neamț va candida din partea PSD fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, susținut de o alianță cu ALDE și formațiunea PPU (social-liberal). La președinția Consiliului Județean Neamț va candida pentru un nou mandat liderul local PSD și actualul șef al CJ, Ionel Arsene.

Desemnarea lui Cuc drept candidat la Primăria Piatra-Neamţ a determinat-o pe senatoarea Emilia Arcan, preşedintă a organizaţiei de femei a PSD Neamţ, să demisioneze din partid, potrivit Agerpres. Aceasta a considerat nominalizarea drept o jignire faţă de social-democrații din Piatra-Neamţ. Arcan s-a înscris în PRO România şi va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ.

Actualul edil, Dragoș Chitic, candidează pentru un nou mandat din partea PMP.

PNL îi susține pe Andrei Carabelea, președintele unei asociații civice, pentru funcția de primar al Municipiului Piatra Neamț și pe deputatul Mugur Cozmanciuc pentru șefia CJ Neamț.

USR-PLUS merge la alegerile pentru Primărie cu Marius Irimia, de profesie inginer silvic, iar la cele pentru șefia CJ cu Florin Zaharia, inginer transporturi maritime.

Vaslui. Dumitru Buzatu candidează pentru al treilea mandat de președinte al CJ

Pentru Primăria Vaslui, PSD îl susține pe actualul edil, Vasile Pavăl, care candidează pentru al patrulea mandat. Anterior, acesta a deținut anterior două mandate de viceprimar. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, fost deputat și fost vicepreședinte CJ, candidează pentru al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean.

Candidatul PNL pentru Primăria Vasluiului este Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii. La șefia CJ Vaslui candidează, din partea liberalilor, Marius Arcăleanu, secretarul general al Organizației Județene PNL Vaslui.

Din partea USR-PLUS, Alin Silitră, executor judecătoresc, candidează pentru funcția de primar al municipiului Vaslui. Pentru șefia Consiliului Județean intră în cursă deputatul USR Mihai Botez, din partea USR-PLUS.

Suceava. Fieful lui Gheorghe Flutur și al PNL

Pentru Primăria Suceava, PNL merge pe mâna actualului primar, Ion Lungu, care candidează pentru al cincilea mandat. La Consiliul Județean, Gheorghe Flutur, candidează din partea PNL pentru al patrulea mandat de președinte al instituției.

PSD îl aduce în cursa pentru Primăria Sucevei pe Dan Ioan Cușnir, liderul PSD Suceava, în timp ce fostul prefect Mirela Adomnicăi se va lupta pentru funcția de șef al Consiliului Județean.

Din partea PMP, pentru funcția de primar al Sucevei candidează actualul viceprimar al municipiului, Marian Andronache. Pe de altă parte, pentru președinția Consiliului Județean, din partea PMP va candida primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu.

USR-PLUS îi trimite pe Teodora Munteanu, președintele USR Suceava, la alegerile pentru Primărie și pe Dan Nichiforel, în cursa pentru șefia CJ.

Galați. PSD vs PNL-USRPLUS

Pentru funcția de primar al municipiului Galați s-au înscris 11 candidaţi iar alți 11 pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Actualul primar al Galațiului, Ionuț Pucheanu, candidează pentru un nou mandat din partea PSD. La șefia CJ, social-democrații merg pe mâna actualului președinte al instituției, Costel Fotea.

PNL și USRPLUS au format o alianță politică pentru susținerea deputatului USR Bogdan Rodeanu la alegerile pentru Primăria reședinței de județ iar pentru șefia CJ Galați cele două formațiuni îl susțin pe senatorul PNL George Stângă.

Fostul fotbalist Dorinel Munteanu va deschide lista PMP pentru Consiliul local al Galațiului.

Mureș. Primarul Dorin Florea (fost ALDE) candidează independent pentru șefia CJ. Toate partidele maghiare susțin un candidat independent pentru Primăria Târgu Mureș

Primarul oraşului Târgu Mureş, Dorin Florea, candidează ca independent la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. Acesta a făcut parte din ALDE din 2018 iar din anul 2000 este primar.

PSD o susține pe Dumitrița Gligasoția lui Vasile Gliga, pentru șefia CJ Mureș, după ce candidatura liderului social-democraților din Mureș a fost respinsă de instanță. Chiar dacă nu mai poate candida la Județ, Vasile Gliga rămâne locul 1 pe lista de consilieri județeni, potrivit presei locale. Pentru Primăria Târgu Mureș, din partea PSD candidează actualul viceprimar, Sergiu Papuc.

Soos Zoltan este candidatul independent susținut de toate organizaţiilor maghiare pentru Primăria Târgu Mureş. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean candidează liderul UDMR Mureș, Peter Ferenc. 

PNL o susține pe medicul Theodora Benedek pentru Primăria Târgu Mureș și pe senatorul PNL Cristian Chirteș la șefia CJ Mureș.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Târgu Mureș este Adrian Nemeth-Gherman, de profesie jurist. USR-PLUS îl susține pentru președinția Consiliului Județean pe Alin Bojan, de profesie economist.

Alba Iulia. Viceprimarul care a preluat Primăria după plecarea lui Mircea Hava candidează din partea PNL. Fostul viceprimar demisionar din PNL candidează din partea USR

Pentru Primăria Alba Iulia, lăsată fără primarul Mircea Hava, după ce a plecat să-și ocupe locul de eurodeputat, va candida din partea liberalilor viceprimarul Paul Voicu. Pentru șefia Consiliului Județean Alba candidează din partea PNL actualul președinte al instituției, 

USR-PLUS îl susține pentru Primăria Alba Iulia pe fostul liberal Gabriel Pleşa. Acesta a fost viceprimar, până să-și dea demisia din PNL Alba, în februarie. Pentru șefia Consiliului Județean candidează Mihail David, liderul PLUS Alba, din partea USR-PLUS.

PSD îl susține pe Alin Stanciu la Primăria Alba Iulia și pe deputatul Ioan Dîrzu la președinția Consiliului Județean Alba.

Deva. Actualul primar candidează din partea PNL, după un mandat de 3 ani. Fiica fostului primar Mircia Muntean vrea la Primărie

Actualul primar, Florin Oancea, candidează din partea PNL pentru un nou mandat. În perioada 2008 - 2010 a fost viceprimar iar după ce a demisionat din PNL, în 2012, s-a reîntors pentru a câștiga funcția de edil la alegerile parțiale din 2017. La șefia Consiliului Județean Hunedoara, liberalii îl susțin pe Adrian David, city-manager al municipiului Deva.

Petru Mărginean este pretendentul care candidează din partea Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal – PP-USL pentru primar al municipiului, funcție pe care a mai deținut-o în perioada 2012 – 2016. Paul Tomotaş este candidatul PP-USL la funcția de șef al CJ.

PSD îl susține pe viceprimarul Ovidiu Moș la funcția de primar al Devei și pe deputatul Laurențiu Nistor la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

USR Deva a ales să-l susțină pe Gabriel Ilieş pentru funcția de primar al Devei în vreme ce PLUS Deva îl susține pe Alin Amititeloaie, candidat independent pentru această funcție.

Paula Corbu, fiica fostului primar al Devei din perioada 2000 – 2012 şi 2016 – 2017, Mircia Muntean, candidează din partea Partidului România Europeană pentru funcția de primar.

Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș candidează sub umbrela unei noi coaliții susținute de PSD

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, candidează, pentru un nou mandat, din partea Coaliţiei pentru Maramureş, fiind formată din PSD și PNȚCD. Liderul județean al social-democraților, Gabriel Zetea, intră în cursa pentru un nou mandat la șefia CJ Maramureș, din partea PSD.

PNL îl susține pe omul de afaceri Mircea Cirț pentru scaunul de primar al orașului Baia Mare, iar la Consiliul Județean Maramureș îl trimit pe Ovidiu Ionel Bogdan, lider local al liberalilor.

Liderul USR Maramureș, Dan Ivan, este susținut de USR-PLUS la alegerile pentru Primăria Baia Mare. USR-PLUS l-a desemnat pe deputatul Vlad Emanuel Duruş pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Reșița - Caraș Severin. Primarul Ioan Popa candidează pentru un nou mandat

Pentru un nou mandat de edil al reședinței județului Caraș Severin, Reșița, candidează, din partea PNL, actualul primar Ioan Popa. Liberalii îl trimit în cursa pentru șefia Consiliului Județean pe omul de afaceri Romeo Dunca.

PSD a format o alianță cu Pro România şi ALDE pentru a-l susține pe senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliţă la Primăria Reșița. Actualul președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, Florin Silviu Hurduzeu, candidează din partea social-democraților pentru un nou mandat la șefia instituției.

USR Plus îl susține pe Daniel Petru Toma pentru funcția de primar al Reșiței, în vreme ce la șefia Consiliului Județean candidat este Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin.

Botoșani. Primarul PNL contra viceprimarul PSD

Pentru Primăria Botoșani candidează din partea PNL actualul edil Cătălin Flutur, care își dorește un al patrulea mandat. Flutur a mai deținut funcția de primar între anii 2004-2008 respectiv 2008-2012. Senatorul Costel Șoptică este susținut de liberali pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

PSD îl susține pe Cosmin Andrei pentru funcția de primar al municipiului Botoșani. Andrei este la al doilea mandat de viceprimar al orașului. Pentru șefia Consiliului Județean, social-democrații o trimit la alegeri pe senatoarea Doina Federovici.

USR l-a desemnat pe Marcel Gheorghiță, președintele organizației municipale, în cursa funcția de primar al Botoșaniului. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, din partea USR candidează Andrei Drancă.

Din partea ALDE, pentru Primărie candidează fostul deputat Roxana Florentina Anușcă, soția fostului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu.

Bistrița-Năsăud. Confruntare PSD-ALDE-Pro România-UDMR împotriva PNL-USR-PLUS

Pentru Primăria Bistriței candidează liderul local PNL Ioan Turc, director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud, din partea Alianţei PNL-USR-PLUS. Iar la șefia CJ Bistrița-Năsăud candidează, din partea aceleiași alianțe electorale, fostul prefect Stelian Dolha.

Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud (PSD-ALDE-Pro România-UDMR) îl trimite în cursa pentru Primăria reședinței de județ pe actualul viceprimar Cristian Niculae. Alianța îl susține pe actualul șef de Consiliu Județean, Radu Moldovan, pentru al treilea mandat.

Actualul primar al Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), aflat la finalul celui de-al treilea mandat, nu se mai află pe nicio listă de candidaţi.

Tulcea. Primarul Constantin Hogea candidează pentru al cincilea mandat

Actualul primar din Tulcea, Constantin Hogea, candidează independent pentru al cincilea mandat.

Din partea PNL, Ștefan Ilie intră în cursa pentru funcția de primar al municipiului Tulcea. Acesta conduce organizația PNL Tulcea și este primar al comunei Luncavița din 2004. Liberalii îl trimit pe deputatul Șiscu George în alegerile pentru președinția CJ Tulcea.

PSD o susține pe Andaluzia Luca, viceprimarul orașului Tulcea, pentru funcția de edil. La Consiliul Județean candidează actualul președinte al instituției, Horia Teodorescu, din partea social-democraților.

Cristian Sergiu Porneală este candidatul USR PLUS pentru funcția de primar al municipiului Tulcea. Pentru șefia CJ candidează președintele filialei PLUS județene, Marian Machedon.

Harghita. Korodi Attila, favorit la Primăria Miercurea Ciuc. Șeful CJ candidează pentru al patrulea mandat

Pentru al patrulea mandat la șefia CJ Harghita candidează actualul președinte al instituției, Borboly Csaba, din partea UDMR. Pentru fotoliul de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Uniunea se bazează pe deputatul Korodi Attila, care a câştigat detaşat, în luna martie, pre-alegerile organizate pentru desemnarea candidatului Uniunii, în faţa actualului primar Raduly Robert Kalman, potrivit Agerpres.

Din partea Alianței Maghiare din Transilvania, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Harghita candidează Mezey János, actual consilier judeţean şi fost primar al municipiului Gheorgheni. Pentru Primăria Miercurea Ciuc, Alianţa Maghiară din Transilvania îl susține pe Tőke Ervin.

PNL îi susține pe Marius Ţepeluş, actual consilier local, pentru Primăria Miercurea Ciuc și pe Buzilă Victor Sebastian, liderul PNL Harghita, pentru Consiliul Județean.

PSD îi susține pe Mircea Matei pentru Primăria Miercurea Ciuc și pe consilierul județean Hîrlav Costin pentru președinția CJ Harghita.

USR-PLUS îi susține pe Virág Zsolt la Primăria municipiului reședință de județ și pe Nicolae Toşa la Consiliul Județean.

Covasna. UMDR îi susține pe primarul din Sf. Gheorghe și pe șeful CJ pentru al patrulea mandat fiecare

UDMR îl susține pe primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Árpád-András, pentru al patrulea mandat iar președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, fost deputat, speră să ajungă la același număr de mandate prin realegerea sa.

Alianța Maghiară din Transilvania o susține pe Tatár Imola la Primăria municipiului reședință de județ, Sfântu Gheorghe și pe pe inginerul Bálint Iosif la șefia CJ.

Din partea PNL candidează la Primăria Sfântu Gheorghe Comăneci Liviu-Vasile, iar pentru președinte al CJ Covasna candidează economistul Stelian Olimpiu Floroian.

PSD îi susține pe Teacă Constantin-Laurențiu la funcția de primar al Sfântu Gheorghe și pe avocatul Sabin Calinic la funcția de președinte al CJ.

Satu Mare. Primarul susținut de UDMR candidează pentru al doilea mandat

Pentru Primăria Satu-Mare candidează edilul Keresckeny Gabor, susținut de UDMR. Pataki Csaba intră în cursa pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean din partea UDMR.

USR PLUS l-a desemnat pe antreprenorul Radu Panait la șefia Primăriei Satu Mare și pe liderul filialei PLUS, Mircea Ciocan, la funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare.

Senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării candidează din partea PSD la Primărie iar medicul veterinar Radu Poca intră în cursa pentru șefia CJ din partea social-democraților.

Lberalii îl susțin pe viceprimarul Adrian Albu candidat la Primăria Satu Mare. Directorul de cancelarie a Prefectului, Adrian Cozma, candidează din partea PNL pentru Consiliul Județean.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Sophie Turner a facut primele dezvaluiri despre despartirea de Joe Jonas: “Au fost cele mai grele zile din...