Ce au găsit inspectorii sanitari într-o unitate de procesare a cărnii din Bragadiru. Președintele ANPC s-a îngrozit de cele văzute

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea temporară a activităţii pentru o perioadă de până la 6 luni pentru unitatea de procesare a cărnii Fortem Avis SRL din Bragadiru, în urma neregulilor constatate după un control inopinat.
Comisarii din cadrul CJPC ILFOV împreună cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Cristian Popescu Piedone, s-au deplasat luni în Bragadiru pentru a demara verificări la unitatea de procesare carne.
În cadrul inspecției, a fost identificată o cantitate de 1598 kg de pulpe şi aripi de pui expirate din luna aprilie 2025. Valoarea mărfii a cărui termen de valabilitate a fost depășit este de 20.457 lei. În consecință, s-a dispus distrugerea întregii cantităţi de carne.
„Toate spaţiile erau insalubre, nefiind igienizate în mod corespunzător, fiind depistate şi insecte decedate în unele utilaje. Lădiţele de transport erau, de asemenea, neigienizate. Faţă de cele menţionate s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.000 lei şi s-a dispus ca măsură complementară oprirea temporară a activităţii până la o perioadă de 6 luni. S-au înaintat adrese către organele de control în domeniul siguranţei alimentare", a transmis președintele ANPC, prin intermediul paginii sale de Facebook.
Condiţiile de depozitare erau inadecvate, cu pereţi şi paviment deteriorate şi agregate frigorifice neigienizate. De asemenea, în camera de frig în care erau păstrate produsele alimentare se formase un gheţar din cauza funcţionării defectuoase a sistemului frigorific.