Braconaj piscicol eradicat de Garda de Coastă în Marea Neagră. Poliţiştii de frontieră au imobilizat un pescador neînregistrat

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
pescador ilegal garda de coasta
sursa foto: captură ecran video Facebook / Garda de Coastă

Garda de Coastă a imobilizat un pescador neînregistrat, la bordul căruia se aflau patru cetăţeni români, care au capturat ilegal peste 760 kilograme de calcan şi vulpe de mare din Marea Neagră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Grup de Nave Mangalia au desfăşurat o acţiune privind prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, nedeclarat şi nereglementat în Marea Neagră, în cadrul căreia, la o distanţă de aproximativ 14 mile marine est de Costineşti, au detectat un pescador la bordul căruia se aflau patru persoane care pescuiau.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Întrucât existau suspiciuni cu privire la activitatea desfăşurată de aceştia, dar şi la situaţia juridică a pescadorului, ambarcaţiunea a fost dusă în portul Mangalia pentru verificări, unde au constatat mai multe nereguli.

„Poliţiştii de frontieră, împreună cu reprezentanţi ai Căpităniei Mangalia şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au constatat faptul că dimensiunile ambarcaţiunii nu corespund cu cele din certificatul de înmatriculare, motorul folosit pentru propulsie figurează în baza de date ca fiind furat din Suedia, respectiv activitatea de pescuit este desfăşurată ilegal şi nereglementat. Totodată, de la bordul ambarcaţiunii a fost reţinută cantitatea de 736 kg de calcan şi 28 kg vulpe de mare", precizează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Întreaga cantitate de peşte, estimată la o valoare de 30.000 lei, a fost predată unei societăţi comerciale de profil. Totodată, ambarcaţiunea, motorul acesteia, dar şi 3.600 metri de plasă, în valoare totală de peste 70.000 lei, au fost confiscate.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, utilizarea unei ambarcaţiuni la pescuit în scop comercial inscripţionată cu date false, precum şi pentru punerea în exploatare a unei nave neînregistrate.