Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 17 august

Data publicării:
digistoria-carton

1977 - PRIN GHEAȚA DE LA POLUL NORD

Nava sovietică "Arktika", un spărgător de gheață cu propulsie nucleară, a devenit primul vas de suprafață care a ajuns la Polul Nord. Doar URSS avea asemenea nave. Expediția a marcat și 60 de ani de la revoluția lui Lenin. Arktika avea 148 m lungime și cântărea 23.000 de tone. Propulsia era asigurară de două reactoare de 171 MW. Arktika a ajuns la Polul Nord la 19 ani după ce un submarin nuclear SUA a navigat pe sub gheața polară. Arktika a fost în uz până în 2008. În prezent, este în portul Murmansk.

1896 - PRIMUL PIETON UCIS DE MAȘINĂ

Acum 127 de ani, Bridget Driscoll, o femeie de 44 de ani din Marea Britanie, a intrat în istorie drept primul pieton ucis de o mașină. Accidentul a avut loc în Londra. Bridget Driscoll vizita Palatul de Cristal, un centru de expoziții făcut de soțul reginei Victoria. Când se plimba în curte, a fost lovită de o mașină care mergea cu 6 km/h. Un martor a zis că vehiculul se deplasa cu o viteză nesăbuit de mare. Șoferul a fost judecat, dar juriul a decis că moartea lui Bridget Driscoll a fost accidentală.

1876 - AMURGUL ZEILOR

"Amurgul zeilor", a patra și ultima operă din seria "Inelul Nibelungilor" a lui Richard Wagner a avut premiera la Opera din Bayreuth, un oraș din Bavaria. Clădirea fusese construită special pentru creațiile lui Wagner. Fusese inaugurată cu trei zile înainte, când s-a jucat prima operă din seria "Inelul Nibelungilor". 26 de ani a durat ca Richard Wagner să termine cele patru opere. Povestea este inspirată din mitologia germanică și are în centru lupta pentru un inel magic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri