Video Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume. Au fost deja vândute toate cele 10 bucăți scoase pe piață

Data actualizării: Data publicării:
noua masina Bugatti, argintie
sursa foto Bugatti/Facebook

Cea mai scumpă mașină din lume a fost prezentată public vineri, în California, de Bugatti. Bugatti Centodieci va costa 9 milioane de dolari și vor fi fabricate doar 10 mașini de acest tip, scrie CNN. Toate cele 10 mașini au fost deja rezervate. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest model este un omagiu pentru modelul Bugatti EB110 din anii 90. Centodieci înseamnă 110 în italiană. Modelul EB 110 a fost construit în nodrul Italiei, nu departe de fabricile Lamborghini, Ferrari și Maserati. A fost o încercare de a revitaliza brandul Bugatti, care se afla în declin din 1950. Modelul prezentat vineri, Centodieci, face un apel agresiv la vechiul EB 110. 

Acel model a fost un eșec din punct de vedere al afacerii, însă mașina creată atunci este și astăzi considerată una dintre cele mai grozave supermașini construite vreodată. Prototipul pentru EB110 a fost creat de Carlo Gandini, cel care a desenat și Lamborghini Countach. 

Volkswagen Group a cumpărat Bugatti în 1998 și construiește în Franța mașini rapide pentru cei mai bogați oameni din lume. 

Modelul Centodieci este cea mai nouă încercare a Bugatti de a penetra piața. Anul trecut a fost lansat modelul Divo, care costa 6 milioane de dolari și din care s-au realizat doar 40 de bucăți. Apoi, în martie anul acesta, la Geneva, Bugatti a dezvăluit încă o mașină specială din care au făcut un singur exemplar. Costa 19 milioane de dolari, se numea La Voiture Noire și a fost cea mai scumpă mașină vândută vreodată în lume. Numele cumpărătorului nu a fost niciodată dezvăluit. 

(Editor A.D.)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri