Video&Foto Frenezie în Coreea de Sud, unde s-au născut primii gemeni panda. Părinții lor au fost împrumutați din China

Data publicării:
urs panda cu doi pui nou nascuti
Frenezie în Coreea de Sud, unde s-au născut primii gemeni panda FOTO: Profimedia Images

Un panda uriaș de la o grădină zoologică din Coreea de Sud a dat naștere primilor pui gemeni din țară. Puii panda de mărimea unei palme au venit pe lume în parcul tematic Everland Resort, la sud-est de capitala Seul, pe 7 iulie, a anunțat parcul zoologic într-un comunicat de presă.

Frenezie în Coreea de Sud, unde s-au născut primii gemeni panda FOTO: Profimedia Images
Frenezie în Coreea de Sud, unde s-au născut primii gemeni panda FOTO: Profimedia Images

Într-un videoclipul postat pe YouTube, mama, Ai Bao, își ridică cu gura unul din pui, care are doar 180 de grame, apoi, după o oră, îl naște și pe cel de-al doilea, care are 140 de grame, relatează CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nașterea gemenilor la panda este rară, existând mai puțin de 50% șanse ca o femelă să aducă pe lume doi pui. În sălbăticie, șansele de supraviețuire a celui de-al doilea pui sunt minime, pentru că mamele aleg deseori să aibă grijă doar de un pui.

Atât Ai Bao, cât și puii ei sunt sănătoși, a mai precizat grădina zoologică în comunicat, iar angajații care îi au în grijă au fost alături de femela în vârstă de 9 ani și în urmă cu 3 ani, când a născut primul ei pui.

Sunt foarte bucuros că gemeni panda s-au născut pentru prima dată în Coreea”, a spus Kang Cheol-won, angajat al grădinii zoologice, cel care are în grijă urșii panda. „Voi continua să am grijă de ei, să poată deveni o familie de panda care va oferi bucurie publicului.”

Urșii panda sunt originari din China, unde sunt considerați o „comoară națională”.

De zeci de ani, Beijingul trimite panda în străinătate pe post de ambasadori ai bunăvoinței, pentru a arăta recunoștință și prietenie. Gestul este cunoscut sub numele de „diplomația panda”.

Părinții gemenilor nou-născuți, Ai Bao și tatăl, Le Bao, au fost împrumutați în Coreea de Sud în 2016. În 2020 s-a născut primul lor pui, Fu Bao. Cei doi pui născuți săptămâna aceasta încă nu au primit nume.

Jung Dong-hee, directorul Everland Zoo, a numit nașterea puilor de panda drept „o altă realizare importantă în cooperarea dintre Coreea și China în cercetarea panda”.

Panda uriași au într-un an o perioadă fertilă de doar 1-3 zile și pentru că preferă singurătatea chiar și în habitatele lor naturale, se împerechează rar. Având în vedere această provocare, grădina zoologică a analizat constant schimbările hormonale ale femelei pentru a identifica cea mai bună fereastră pentru împerechere.

Se estimează că în jur de 1.800 de panda trăiesc în sălbăticie, mai ales în munții din Sichuan din vestul Chinei.

În prezent, Beijingul își împrumută urșii panda în aproximativ 20 de țări.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri