Medici datori la stat cu 850.000 de lei pentru că au făcut gărzi prea multe. Curtea de Conturi spune că banii erau necuveniţi

Data publicării:
nagurrr

Angajaţii spitalului din Turnu-Măgurele au primit luna trecuta înştiinţările de plată potrivit cărora trebuie să returneze mare parte din salariile încasate timp de un an şi ceva, în total 850 de mii de lei. Motivul: spitalul ar fi trebuit să respecte o ordonanţă a Guvernului care limita fondul de salarii la cel mult 70 la sută din sumele decontate de CAS. Lucru pe care fosta conducere nu l-a respectat. Iar acum, în funcţie de venituri, fiecare angajat ar trebui să plăteasca între 400 de lei şi 17.000 de lei.

Am primit o înștiințare că trebuie să restitui spitalului suma de 11.000 lei. Aceste drepturi sunt cuvenite, pentru că noi am lucrat atat în program normal, cât și în gărzi. Deci noi nu avem de ce să restituim acești bani”, susține medicul Mariana Diaconu.

Nu este normal, nu este corect, atât timp cât am muncit. Dacă la vremea aia ne spuneau că nu sunt bani suficienți, poate gaseam o modalitate să muncim mai puțin, să muncim pentru suma pe care aveau sa ne o dea”, spune asistentul medical Vasi Cârmiş.

Cum angajaţii s-au revoltat când au văzut înştiinţările de plată, managerul spitalului a deschis un proces împotriva Curţii de Conturi.

Legea ma obligă, pe de-o parte, să recuperez banii de la salariați, desi eu nu eram atunci managerul spitalului şi, pe de altă parte, să îmi apăr salariații. Puteam anula in instanţă decizia Curții de Conturi”, afirmă Victor Ivan, managerul spitalului.

Controlul Curţii de Conturi a vizat perioada ianuarie 2011- februarie 2012, iar decizia de impunere a fost contestata de spital in justitie. Angajaţii au pierdut însă în primă Instanţă, la Tribunalul Teleorman. Ei speră să Li se dea totuşi dreptate la recurs, la Curtea de Apel Bucuresti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri