Exclusiv Stolojan: Există o problemă în ordonanța de urgență care interzice managerilor să lucreze în alte locuri. Prevederea va fi eliminată

Data actualizării: Data publicării:
theodor stolojan la digi24
Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, că este „foarte corect” că medicul Cârstoiu a susținut conferința de presă și a „explicat cum vede dânsul toată situația”. În plus, fostul premier a subliniat faptul că a „reținut că există o problemă în ordonanța de urgență care interzice managerilor să presteze activități medicale în alte locuri” decât spitalul în care lucrează. „Va trebui corectată în viitor această prevedere. Ordonanța va fi discutată în Parlament și va fi eliminată în cele din urmă”, a spus Stolojan.

Theodor Stolojan: Mi se pare foarte corect ce a făcut domnul Cîrstoiu, în fine a ținut această conferință de presă în care a explicat cum vede dânsul toată situația. Am reținut și faptul că există o problemă în acea ordonanța de urgență care interzice managerilor să presteze activități medicale în alte locuri decât spitalul unde se află dânsul manager.

Mi se pare că va trebui corectată în viitor această prevedere. Ordonanța va fi discutată în Parlament și va fi eliminată în cele din urmă, pentru că nu este normal să blochezi un medic de a-și practica meseria oriunde, indiferent de faptul că este manager sau nu. Managerul este și el un angajat până la urmă.

Trimiterea pacienților de la stat la privat este un sport național în România. Va fi treptat redus în intensitate, pe măsură ce și medicii români vor învăța că există mai multă etică în comportament, sau ar trebui să fie mai multă în comportament. Este o perioadă de tranziție, ca să spunem așa, până când cele două sisteme, cel public de sănătate și sistemul privat vor avea mai multă cooperare clară între ele, și reguli de cooperare.

Sunt spitale private care au propriul drum și nu mai au nicio legătură cu sistemul public de sănătate, decât faptul că o serie de medici de acolo vin și lucrează în aceste spitale private, ceea ce este absolut normal, și cred că acea prevedere din ordonanță va trebui schimbată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri