Terapii noi de relaxare, acum și în România

Data publicării:
aerial yoga

Într-o lume agitată, cu griji şi mult zgomot, pare din ce în ce mai greu să evadezi din haosul zilnic. Stresul se acumulează, iar somnul nu mai este suficient pentru a ne relaxa. Noi am făcut o listă cu câteva terapii care te ajută să te deconectezi.

Sute de kilograme cu sare într-un bazin cu apă te fac să pluteşti departe de grijile zilnice. O terapie folosită în SUA a ajuns şi în România, iar beneficiile asupra organismului sunt nenumărate.

În anii 50, în Statele Unite ale Americii terapia prin plutire a fost creată pentru studierea creierului uman. Astăzi tehnica ajută la relaxare, mai ales în perioadele stresante. Totul se întâmplă într-un bazin cu sare Epsom, cunoscută şi ca sare amară, care te ţine la suprafaţă fără niciun efort. Tot ce trebuie să faci este să laşi grijile deoparte şi să pluteşti. Terapia îţi va destinde fiecare muşchi.

Georgiana Bălu, antreprenor: Se spune că o şedinţă de 90 de minute de plutire echivalează cu 5 ore de somn profund. Pentru organism este foarte importantă odihna şi privarea de senzori din exterior.

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg: Creierul se simte bine în apă. Creierul conţine 78% apă. Se simte bine în apă când stă şi pluteşte, ne îndepărtăm toate legăturile exterioare şi de stresare ale creierului.

Monica Dinulescu, psihoterapeut: Este foarte interesantă deoarece ea face legătura cu uterul matern. Acea plutire în apă este de fapt o reîntoarcere în uterul matern, unde era linişte, unde eram securizaţi perfect.

Cum să pluteşti departe de griji

Alina a încercat şi ea această terapie. Iar după o oră de plutire s-a simţit mult mai relaxată.

Alina Dragne: Este un instrument pentru meditaţie foarte util, care ar trebui exploatat. Trebuie să înveţi să îţi dai voie să te relaxezi şi să fie o reîntâlnire cu tine.

Aerial yoga, relaxare în aer

În plus, terapia stimulează circulaţia sângelui şi este recomandată dacă ai dureri de cap şi dureri musculare. O altă metodă de relaxare este yoga. Dacă eşti suficient de curajos, poţi încerca varianta de yoga în aer. Tehnica îmbină exerciţiile din yoga, pilates şi gimnastică aerobică.

Mircea Nicoară, instructor de yoga: Beneficiile sunt în primul rând asupra oxigenării creierului printr un stil de viaţă poate tensionat, stresat, sângele merge mult mai mult la nivelul musculaturii corpului prin acea reacţie de fight ori flight sau luptă şi fugi. Aşadar, la nivelul creierului ajunge foarte puţin oxigen. Astfel, întoarcerea corpului cu nivelul capului mai jos decât nivelul inimii este foarte foarte benefică.

Terapia prin râs ţine grijile departe

Terapia prin râs este o altă recomandare a specialiştilor. Este o metodă simplă prin care laşi lucrurile serioase la o parte şi începi să te amuzi de problemele vieţii.

Monica Dinulescu, psihoterapeut: În momentul în care râdem, producem aşa-numitele endorfine, moleculele fericirii. Se produce de asemenea oxitocină şi acestea au cumva talentul să ne liniştească, să ne binedispună, să ne relaxeze.

Beneficiile cărţilor de colorat pentru adulţi

Iar dacă eşti o persoană mai comodă şi ai nevoie nu doar să te relaxezi, ci şi să lucrezi la capitolul răbdare, poţi încerca terapia prin desen. Stai liniştit. Nu trebuie să fii talentat. Potrivit specialiştilor, gradul de relaxare este mare şi mintea este eliberată de gânduri negative și de problemele cotidiene. Astfel, poţi experimenta o stare similară meditației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri