1 Decembrie preistoric: Un grup de turişti şi speologi şi-au petrecut Ziua Naţională în peştera din Vârciorog

Data publicării:
speologi varciorog

Departe de fastul paradelor organizate în toată ţara, câţiva tineri din Oradea au sărbătorit Ziua Naţională într-un loc inedit: peştera Vârciorog, în judeţul Bihor.

Pasionaţi de aventură, tinerii au dat tradiţionala fasole cu cârnaţi pe mâncarea gătită la foc şi confortul locuinţei pe senzaţia de libertate pe care ţi-o oferă un cort instalat în mijlocul naturii. Nu au uitat să închine un pahar cu pălincă pentru ţara lor.

"Eu sper că e o idee inedită, diferită faţă de ce se practică de obicei de Ziua Naţională a României, o ieşire în natură", a spus Călin Perneş, organizator al ineditei excursii.

Tinerii au venit la Vârciorog încă de vineri şi, după o noapte petrecută în peşteră, cei mai experimentaţi în materie de sporturi extreme i-au învăţat pe ceilalţi cum să se caţere pe munte sau să coboare pe frânghie. Totul, în deplină siguranţă. "Ne străduim să eliminăm tot ceea ce înseamnă pericol sau risc şi să trăim numai plăcerea", mai spune organizatorul.

Şi primarul din localitate s-a implicat în excursia tinerilor şi speră ca peştera să devină obiectiv turistic.

Entuziasmaţi de experienţa trăită, organizatorii - speologi de la Carpatic Fun - spun că la anul vor să invite mai mulţi oameni să petreacă 1 Decembrie în locuri inedite pentru că, spun ei, România este pretutindeni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Carpatic Fun se ocupă, pe lângă explorarea peşterilor, şi cu trekking, canyoning, rapel sau tiroliană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri