JURNAL PENTRU COPII. Când a plâns prima oară de bucurie Alexandru Arșinel

Data publicării:
03022013 20arsinel-47414

Cum poți avea pasiuni atât de diferite?

Pasiune țin, în general, de vârsta de vârsta voastră și m-aș raporta la pasiune din copilăria mea, dincolo de faptul că îmi doream să ajung să fac o meserie, dar eram și fotbalist, trăgeam și cu arma la tir, iarna mergeam cu schiurile și cu patinele.

Ați foarte emoționant când v-a spus mama dumneavoastră că veți deveni actor.

A fost emoționant atunci când i-am spus mamei într-o dimineață, la șapte dimineața, „mamă, am reușit!”. Am început să plâng de fericire. A fost pentru prima dată în viața mea când am plâns de fericire, că de obicei plângeam când mă fugărea tata, sau fratele meu, sau unii colegi din gașca de dincolo de Copou, din Păcurari sau din Ciurchi.

Știm că ați dublat și desene animate. În „Cartea junglei” ați fost ursul Baloo, ne învățați o replică?

O replică nu pot să spun, pot să spune altceva, că Baloo și Cartea Junglei a fost apreciată de Walt Disney la cel mai înalt nivel profesional.

Alexandru Arșinel a fredonat în emisiunea „Jurnal pentru copii” melodia din Cartea junglei, iar asta i-a adus aminte de o întâmplare cu nepoțica lui, Maria: „eram într-o emisiune cu ea și au cântat cei din orchestră melodia principală pe care o cânta Baloo și a întrebat-o ce vrea de la bunicul și ea a spus „bunicule, vreau să fii Baloo”.

După atâția ani pe scenă, aveți vreun regret?

Regretul că nu pot să o iau de la început, să fac aceeași meserie și să trăiesc aceleași emoții și satisfacțiie pe care le-am avut în meseria pe care am făcut-o.

Ați spus că Ion Creangă era mic copil pe lângă dumneavoastră.

Făceam foarte multe boacăne, ne-ar trebuie vreo două ore să le pot înșirui pe toate. Trăiam undeva la țară, în Moldova, la Dolhasca și singurele noastre bucurii era să ne adunăm când mergeam cu vaca la păscut și mai găseam cartușe pe care le băgam în foc și explodau, ne jucam cu obiecte periculoase.

Ce i-ați învățat pe băieții dumneavoastră?

Eu am fost mai puțin alături de copiii mei, soția mea Marilena ea a fost cea care a fost aproape de ei și soacra mea, care stătea cu ei și, sigur, grădinița. Cred că au moștenit unele lucruri pozitive pe care le-am avut.

Cum s-a schimbat viața dumneavoastră după ce ați devenit bunic?

Am început să dau în mintea copiilor. Am început să vă privesc cu alți ochi. Există o bucurie imensă atunci când apăreți pe lume, mai ales pentru bunici. Bunici care atunci când căpătăm această calitate minunată de a fi bunici, ne dăm seama ce minunați sunteți și ce bucurii imense ne puteți face.

Ne puteți face să râdem în zece secunde.

Numai mimii se strâmbă într-un fel, fac într-un fel și vă fac să râdeți. Umorul pe care îl practicăm noi în general este un umor al cuvântului.

La finalul emisiunii, prezentatorii i-au oferit o stea pe cubul emisiunii, nu numai una adevărată, pe care Alexandru Arșinel și Stela Popescu au primit-o într-o emisiune.

Întreaga emisiune o puteți urmări pe pagina dedicată „Jurnalului pentru copii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri