JURNAL PENTRU COPII. Care sunt cele mai căutate jucării pentru Crăciun

Data publicării:
jucarii

„Cele mai vândute jucării în prag de sărbători sunt mașinuțele Idrive, cele care se conduc cu ajutorul unei telecomande care se pune pe mânuță, dar și păpuși Monster High. Toți copiii sunt înnebuniți”, spune Ana Stoica, vânzătoare într-un magazin de jucării.

Producătorii de jucării spun că anul acesta vom trăi un moment istoric. Pentru prima dată, după multe decenii în care celebra păpuşă Barbie a fost cea mai vândută jucărie din lume, aceasta va fi detronată de sora sa mai rebelă, Monster High.

Monster High a ajuns atât de populară, încat... „Dacă vine o fetiță la grădiniță, de exemplu, și arată păpușa Monster High, și celelalte fetițe o vor vrea”, explică Ana.

Este oare păpuşa Barbie uitată atât de uşor? „Se pare ca da. Majoritatea fetitelor preferă Monster High! Tot ce ține ...și rechizite.... orice!”, subliniază Ana.

Chiar şi asa, scenariile în privinţa viitorului Barbie rămân, în continuare...roz. Cel puţin deocamdată! Asta pentru că frumoasa păpuşă are încă suficienţi admiratori. Admiratoare, în special.

Să lăsăm rivalitatea dintre Monster High şi Barbie. Important este că în decembrie 2013 se estimează că vânzările de gadgeturi pentru copii vor fi, pentru prima dată, mai mari decât în cazul jucăriilor tradiţionale. „Pot să spun că este adevarat că jucăriile digitale se vând mai mult decât cele tradiționale, pentru că acum toți copiii au intrat în era digitală, acum toți copiii știu să intre pe tabletă, pe telefoane mobile”, explică Ana.

Dacă nu ştiţi ce jucărie să alegeţi pentru copilul vostru, sau nu aveţi idee ce să îi cereţi Moşului, iată câteva recomandări. „Pentru băieți aș recomanda jucariile lego”, spune Ana. „Mie îmi plac mai mult lego-urile, pentru că trebuie să gândești mult și să ai grijă să fie totul perfect....”, explică un băiețel.

În afară de lego puteţi alege şi...mașinuțe cu telecomandă, mașinuțe metalice, mașinute care își schimbă culoarea. „Iar pentru fetițe, puffy pets. Sunt foarte interesanți. Îl avem si pe Furby, care vorbește pe limba lui și în limba engleză... Și cum te porți cu el, așa se poartă și el cu tine....Și jocurile de societate. Mie mi se par cele mai importante”, explică Ana.

În luna decembrie, vânzările de jucării, fie că vorbim de cele tradiţionale, fie de cele digitale, depăşesc orice imaginaţie. În lume sunt lanţuri de magazine care nu vând în 11 luni atât de multe jucării câte vând în luna cadourilor. Aşa că nu ne rămâne decât să vă dorim spor la cumpărături şi să faceţi cele mai bune alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri