O româncă a creat cel mai lung şnur de mărţişor din lume, care are şase kilometri

Data publicării:
0103martisor 20record-52264

Ambiția artistei este să intre cu opera sa în Cartea Recordurilor. Artistul popular Maria Aiftincăi a adus în platoul Digimatinal șnurul uriaș, care cântărește 22 de kilograme.

„Lungimea șnurului are 6.000 de metri. Din el putem face 15.000 de mărțișoare. Am vrut să intru în Cartea Recordurilor, dar totu-i bine și frumos, până la bani. Este mult de mers, și costă mulți bani numai omologarea. În acest șnur am băgat 22 de milioane vechi, am adus ață până și din Grecia”, a spus Maria Aiftincăi.

În unele zone, mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belșug în casele oamenilor. Se zice că, dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lunii aprilie, într-o mare parte a satelor României și Moldovei, pomii sunt împodobiți de mărțișoare.

Dar în cele mai multe regiuni ale țării, mărțișorul este purtat doar primele două săptămâni sau chiar mai puțin, până la Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici de pe 9 martie. În localitățile transilvănene, mărțișoarele sunt atârnate de uși, ferestre, de coarnele animalelor domestice, întrucât se consideră că astfel se pot speria duhurile rele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri