Preţuri mai mici cu 30% la cazare în staţiunea Rânca. Gazdele se pregătesc de Crăciun

Data publicării:
pensiuni 1

În staţiunile de la munte a început forfota, în aşteptarea oaspeţilor care îşi vor petrece Crăciunul aici. La Rânca, turiştii vor avea parte de mese îmbelşugate, cu bucate alese. Iar după masa copioasă de Crăciun, oaspeţii pot ieşi la o tură cu sania sau la o coborâre cu schiurile, căci una dintre pârtiile din staţiune este numai bună pentru sporturile de iarnă. Veştile bune nu se opresc aici: preţurile pentru cazare sunt mai mici cu 20-30% faţă de anul trecut, spun hotelierii.

Oaspeţii sunt aşteptaţi cu cele mai bune mâncăruri. Tocmai datorită bucatelor tradiţionale, mulţi turişti, inclusiv străini, şI-au făcut un obicei în a-şi petrece Crăciunul aici.

Preţul unei mese festive de Crăciun este în jur de 80 de lei. Merită, spune unul din bucătari, care a pregătit „sfeclă roşie, gogonele, castraveţi, varză, cartofi prăjiţi, şi, bineînţeles, carne”. Frigăruile „se vor asemăna cu opera lui Brâncuşi, Poara Sărutului”, arată el.

Faţă de 2013, hotelierii şI proprietarii de pensiuni au redus preţul la cazare cu până la 30%.

Pregătiri se fac şi pe pârtie. În staţiune se schiază pe una din cele cinci pârtii, unde tunurile de zăpadă merg la foc continuu.

Turiştii care nu au schiuri sau sănii le pot închiria în staţiune. O sanie poate fi închiriată cu 10 lei pe zi, schiurile cu 25 de lei, iar snowboardul cu 30 de lei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri