Galerie Foto De ce poartă bărbații fustă. Brad Pitt: „Toți o să murim, așa că hai să ne distrăm”

Data publicării:
colaj fusta
De ce poartă bărbații fustă. Foto: Profimedia, Getty Images

Când Brad Pitt a mers, luna trecută, la premiera noului film „Bullet Train”, ținuta lui relaxată a făcut furori. Actorul, cunoscut pentru roluri hipermasculine din filme precum „Fight Club” și „Once Upon a Time in Hollywood”, s-a îmbrăcat în fustă. Și nu este singurul care stârnește senzație purtând un obiect vestimentar destinat în general femeilor, relatează CNN.

Actorul Billy Porter îmbrăcat în fustă. Foto: Profimedia
Actorul Billy Porter îmbrăcat în fustă. Foto: Profimedia

„Nu știu! O să murim cu toții, așa că hai să ne distrăm”, a spus Pitt mai târziu revistei Variety, întrebat despre motivul pentru care s-a îmbrăcat în fustă.

Pitt s-a alăturat unui număr tot mai mare de vedete fotografiate în ultima vreme purtând fustă, de la actorul Oscar Isaac la baschetbalistul Russell Westbrook.

În SUA, fenomenul a luat amploare de ani de zile, potrivit lui Carl R. Friend, administratorul The Skirt Café, un forum online dedicat fustelor bărbătești. Deși crede că se acordă o atenție „nejustificată” celebrităților care poartă fustă, el a salutat totuși vizibilitatea sporită a acestei tendințe.

„Asta e situația. Și dacă generează o acceptare a fustelor pentru bărbați, atunci presupun că este cu atât mai bine”, a spus Friend, al cărui interes pentru fuste datează din anii 1980.

Deși fustele sunt acum frecvent asociate cu îmbrăcămintea pentru femei, bărbații le-au purtat în diferite momente ale istoriei. Fustanele plisate, de exemplu, pot fi văzute pe statuile antice grecești și romane, în timp ce versiuni mai contemporane au fost purtate în țări balcanice precum Albania, care le consideră parte a costumului național. Kilturile au rămas un element de tradiție în Scoția, iar astăzi sunt rezervate pentru ocazii speciale.

În multe părți ale lumii, totuși, hainele bărbătești asemănătoare fustei fac parte din garderoba de zi cu zi. Sarongul, o fustă înfășurată pe corp, cu model strălucitor, este purtat de bărbați din culturile din Asia, Orientul Mijlociu, Africa și insulele Pacificului.

David Beckham a fost fotografiat purtând un sarong cu model în 1998.

„Este un lucru pe care nu-l regret, pentru că mi s-a părut minunat și l-aș purta și acum”, a spus el, deși recunoaște că a fost tachinat de presă pentru vestimentația sa.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri