Viceprimarul PNL al Capitalei, Stelian Bujduveanu: După mai bine de 20 de ani, Bucureștiul are de astăzi și troleibuze noi!

Data publicării:
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, acordă un interviu mai multor jurnaliști.
Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Foto: George Călin/Inquam Photos

Primele șapte troleibuze noi Solaris au ajuns în Capitală, la depoul STB de la Bujoreni, a anunțat viceprimarul liberal Stelian Bujduveanu: „După mai bine de 20 de ani, Bucureștiul are de astăzi și troleibuze noi!”. Viceprimarul a transmis că luna aceasta vor fi livrate 15 troleibuze din cele 100 comandate și prima linie pe care vor circula aceste troleibuze moderne este linia 61, în sectorul 6.

Este o comandă mai amplă care a fost inițiată, de 100 de unități. Fiecare troleibuz va avea o capacitate de 90 de pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune. Acestea au o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 de kilometri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă și prize USB. Fondurile pentru cumpărarea acestora au fost asigurate prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Treptat, până în vară, când vom recepţiona ultimul troleibuz, vom dota majoritatea liniilor cu vehicule noi Solaris”, a mai anunțat viceprimarul PNL.

Societatea de Transport Bucureşti are în prezent, în parcul auto, aproximativ 200 de troleibuze, dintre care unele vechi de 18 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri