Deşeurile vor fi colectate selectiv, obligatoriu

Data publicării:
COLECTARE DESEURI

Braşovul este unul dintre oraşele în care noua lege s-a aplicat deja şi asta pentru că, una dintre cele două societăţi de salubritate existente aici, a implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor încă din 2007.

Municipalitatea spune că în acest fel se pot face şi economii, iar colectarea selectivă se desfăşoară de câţiva ani chiar şi în instituţiile publice.

"Costurile sunt mult mai mici decât sumele care se plătesc la rampa ecologică pentru depozitarea deşeurilor." Noi am introdus de 3 ani de zile acest sistem de colectare selectivă şi la primărie şi în instituţiile subordonate primăriei având în vedere cantitatea de hârtie, în cazul nostru, care se colectează şi totodată am instalat şi pentru cetăţeni pubelele de colectare selectivă a deşeurilor, inclusiv pentru cei care vor să recicleze baterii", a spus Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Acelaşi lucuru nu se poate spune şi în cazul primăriior din judeţ care în unele situaţii spun că nu sunt fonduri pentru implementarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor.

"La noi plasticul se ia de către persoane care vor să câştige ceva pentru plastic. Aici avem noroc. Dar sunt bani în buget? Noi ca primărie nu avem, nu o să ne ajungă pentru selectare exact, doar dacă ne ajută societatea să ne implementeze containere şi tot ce trebuie", a declarat Irimia Marşavela - primar Budila, PDL.

Localnicii din comuna Budila spun că ideea este de bun augur, însă nu va rezista prea mult.

Bun ar fi, ne-ar place să le bage, dar nu ştiu dacă la noi face faţă", a spus un braşovean.

Anul trecut, în Braşov, s-au colectat selectiv peste 1.000 de tone de deşeuri, din peste 300 de containere speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri