Examenul profesorilor

Data publicării:
EXAMEN DEFINITIVAT BETA

Examenul s-a ţinut la 127 de discipline şi a conţinut subiecte de specialitate, de metodică a predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei, cu o durată de redactare a lucrării de 4 ore. Din cei 235 de candidaţi din judeţ, puţini au speranţa că vor obţine definitivarea în învăţământ.

" Mi s-au părut foarte grele pastelurile, care noi, la grădiniţă, nu le folosim toate, doar unul, două, ale lui Alecsandri ", a spus un educator. 


" Să nu pierd şansa, pentru că altfel nu mai...doar de trei ori, altfel nu are rost. Tu îţi faci punctajul, te încadrezi, măi, scriul la primul, la al doilea, la al treilea nu sau...în funcţie de cum eşti pregătită. Dacă nu eşti pregătită la toate trei subiectele, nu faci. Nu sunt juste. Faci toate lucrurile atsea în facultate, în practica de zi cu zi nu foloseşti ", spune un alt profesor. 

Candidaţii au dreptul să susţină acest examen de trei ori, într-un interval de maximum cinci ani. Cei care nu s-au simţit pregătiţi au avut posibilitatea să se retragă din examen şi să solicite anularea lucrării. Totuşi, unii candidaţi s-au plâns că nu au fost lăsaţi să iasă din sală.

" Au spus: la trei ore, puteţi renunţa. Au trecut 2, la 12:10 am vrut să renunţ, nu s-a mai putut şi nu au vrut, iar subiectele au fost cumplite! Am făcut subiectul I, subiectul II, ce evalum şi facem la clasă, exact metodic, pe ce ne axăm. Partea de psihopedagogie, nu! ", povesteşte  Georgiana Ciolan - profesoară. 


Cei mai norocoşi au fost tinerii, care au avantajul cunoştinţelor proaspăt dobândite.

" La învăţători, la partea de literatură română, subiectul a fost puţin mai neobişnuit, au mers pe evoluţia relaţiei dintre două personaje, ceea ce mai rar se întâmplă, dar cu puţin efort ne-am descurcat ", precizează un învăţător. 

Profesorii care nu promovează definitivatul pot fi angajaţi doar pe perioadă determinată, ca suplinitori. Rezultatele vor fi afişate în 14 iulie, iar până în 17 vor fi soluţionate contestaţiile.

Reporter: Sorina Secelean / Operator: Dan Dascălu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri