Făgăraş. Laborator de 600.000 de lei, nefolosit 

Data publicării:
LABORATOR FARGARAS BETA

Laboratorul societăţii Ecoterm Făgăraş a fost inaugurat în 2005 pentru a realiza verificarea metrologică a contoarelor de branşament şi a celor de apă caldă menajeră.

După 5 ani de activitate laboratorul a fost închis din cauză că nu au mai fost bani pentru a-l reautoriza. Procedura de reautorizare trebuia reluată din 2 în 2 ani şi costă 45.000 de lei fără TVA. Astfel reprezentanţii societăţii au ales să trimită contoarele spre verificare la o firmă din Făgăraş.

"Producătorul de echipamente de la care am achizitţionat contoarele de energie ne asigură nişte costuri de verificare metrologică a aparatelor mult mai mici decât ne-ar costa dacă ne-am autoriza", declară Marius Tişcă - directorul Ecoterm SA

Dacă în urmă cu 8 ani, Ecoterm avea 10.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat, astăzi mai există doar 147 de contoare pentru locatari şi alte 40 pentru instituţii. 

Pentru construcţia staţiei de verificare, Ecoterm Făgăraş a folosit un credit BERD. În cadrul aceluiaş proiect a fost modernizat întreg sistemul termic centralizat. Costurile s-au ridicat la 14 milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri