O nouă amânare în procesul lui Cristian Cioacă

Data publicării:
CIOACA

Cristian Cioacă nu a fost adus astăzi la proces pentru că nu a putut fi transferat în Braşov, de la penitenciarul Rahova, unde a fost dus ieri, după termenul desfăşurat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu. Astăzi, instanţa a decis să amendeze Penitenciarul Colibaşi pentru că nu a executat dispoziţia obligatorie de a-l transfera pe Cristian Cioacă.

"Clientul meu a avut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca atare era imposibil să fie prezentat astăzi, pentru că ANP-ul are regulile de transport, mai exact se face transportul organizat, doar în anumite zile ale săptămânii", a spus Maria Vasii, avocatul lui Cristian Cioacă.

De cealaltă parte, familia Ghinescu, prin reprezentanţii ei legali în acest caz, sunt de părere că inculpatul ar fi putut fi totuşi prezent astăzi.

"Este al doilea termen de judecată când Penitenciarul Colibaşi transmite instanţei din Braşov o adresă prin care se arată că nu poate fi transferat. Eu spun că inculpatul putea şi exista această posibilitate să fie astăzi adus la instanţă", a declarat Crina Radu, avocatul familiei Ghinescu.

Printre martorii prezenţi la proces s-a aflat şi realizatorul TV Dan Diaconescu, citat în proces pentru a oferi explicaţii despre informaţiile preluate din căsuţa de email a Elodiei Ghinescu.

Dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat de infracţiuni informatice este pe rolul instanţelor din 2009 şi se află la a treia rejudecare. Fostul poliţist va rămâne în continuare după gratii, acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri