Performanţă premiată la Colegiul de Informatică "Grigore Moisil"

Data publicării:
CALCULATOARE INFO

Ca să facă performanţă, elevii de la Colegiul de Informatică "Grigore Moisil" au fost nevoiţi, nu de puţine ori, să îşi aducă la şcoală calculatoarele personale, pentru că sistemele din dotarea liceului erau vechi şi le încetineau munca. Asta nu i-a împiedicat, însă, să ocupe locuri fruntaşe la concursurile de profil.

Răzvan Ardelea este elev în clasa a XI-a şi a obţinut medalia de argint la olimpiada naţională de informatică. El este conştient că succesul este condiţionat de sistemele cu care lucrează la şcoală şi speră ca odată cu noile echipamente, în viitor, să crească şi performanţele sale.

"Unele monitoare erau cu tub catodic şi ne oboseau foarte tare.Nu puteau să ducă SO şi se blocau tot timpul", ne spune Răzvan.

George Paca este unul dintre elevii care, anul trecut, a participat în Statele Unite, la concursul American Computer Science League, unde a luat locul I cu echipa. Anul acesta, are ambiţia să ajungă la concursul din Denver, Colorado, alături de colegii săi.

"Putem, suntem capabili de această performanţă şi sperăm să ajungem din nou cu echipa de intermediari", spune George.

Colegiul de Informatică "Grigore Moisil" din Braşov şi Consiliul Judeţean sunt parteneri în proiectul "Să construim viitorul împreună".

Cele 25 de calculatoare, două videoproiectoare şi două imprimante, dăruite elevilor de aici, au costat 40.000 de euro, iar, anul trecut, în plecarea copiilor peste Ocean, s-au investit 60.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri