Preţul legumelor s-a dublat în mai puţin de trei săptămâni

Data publicării:
LEGUME SCUMPE 190913

Preţul legumelor şi fructelor din piaţă a început să crească odată cu răcirea vremii. În prezent, costul a ajuns să fie dublu faţă de perioada verii. Cele mai scumpe legume din piaţă sunt roşiile, iar preţul acestora variază între 6 şi 10 lei. Gogoşarii costă între 4 şi 6 lei, iar, la un preţ ceva mai mic cu aproximativ 2 lei şi 50 de bani, sunt castraveţii. Cei care doresc să mai mănânce spanac trebuie să plătească 8 lei pe kilogram.

Comercianţii spun că vremea capricioasă din ultima a determinat creşterea preţurilor. Unii dintrei ei au început să arunce din marfă pentru că se strică. "Din cauza frigului, ploi, vânt, nici calitatea nu mai este aceeaşi. Faţă de vară preţurile sunt duble", ne spune un comerciant.

Portocalele şi lămâile sunt cele mai scumpe în această perioadă, la preţuri de 7, respectiv 9 lei pe kilogram. Nici fructele de sezon nu sunt ieftine. Un kilogram de struguri costă aproape 5 lei, iar merele, 4 lei kilogramul.

Cumpărătorii nemulţumiţi cred că vremea capricioasă este doar un pretext dat de comercianţi pentru mărirea preţurilor. "Foarte foarte mari faţă de anul trecut. Anul trecut au fost trei luni secetă şi au fost preţurile mai mici şi marfă mai multă. Acum a plouat şi comercianţii au ridicat preţurile rău", declară un cumpărător revoltat.

O alternativă, pentru a vă face proviziile de iarnă, este comerţul din angro. Acolo preţurile sunt mai mici iar la cantităţi mari, comercianţii fac reducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri