Sportul din Braşov, în impas din cauza lipsei finanţării

Data publicării:
SPORTIVI BETA 290813

În doar două săptămâni la Iaşi, va avea loc finala campionatului de scrimă pentru copii şi juniori, însă Clubul Sportiv Municipal Braşov nu îi poate ajuta pe copii legitimaţi şi eligibili să ajungă la această competiţie. Monica Preter este o sportivă cu multe reuşite, iar acum se antrenează intens pentru concursul de la Iaşi. Pentru că părinţii sunt singurii care o pot ajuta să participe la competiţie, tânăra sportivă nu are speranţe prea mari. "Părinţii mă ajută cât pot, dar nu întotdeauna au bani", ne spune Monica.

Antrenorul de scrimă de la Clubul Sportiv Municipal a făcut eforturi pentru a obţine banii necesari pentru ca Monica să participe la competiţia de la Iaşi.

"Am făcut referatul însă şanse sunt foarte mici să mergem. Am vorbit cu doamna directoare şi a spus că nu există nici o posibilitate. Singura şansă ar fi să mergem din nou pe banii părinţilor. Asta mi se pare, cumva, nefiresc", declară dezamăgit Mircea Manciuc, antrenorul de scrimă al Monicăi.

Banii s-au terminat, sponsorizările se primesc greu

Clubul Sportiv din Braşov a primit anul acesta doar 300.000 de lei, cu aproape 60% mai puţin decât anul trecut. Banii s-au terminat de mai bine de două săptămâni, astfel că singura speranţă ar mai fi donaţiile şi sponsorizările. Din păcate însă, acestea se primesc greu.

"Sponsorizările sunt destul de puţine şi în general ele vin prin cunoştinţe directe, mai exact fiecare antrenor sau părinte, care are cunoştinţe cu posibilităţi, ne ajută şi se acoperă o mică parte din necesar", declară Mihaela Dascălu, directorul Clubului Sportiv Municipal Braşov.

Reprezentanţii clubului speră ca, la următoarea rectificare bugetară din noiembrie, să obţină fonduri măcar pentru câteva competiţii importante de scrimă şi patinaj, ce vor avea loc în această iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri