Cătălin Predoiu, candidatul PDL la prezidențiale, din partea regiunii de Nord-Vest

Data publicării:
predoiu

Fostul ministru al Justiției îl are contracandidat în cursa internă pentru președinție pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta a fost preferat însă doar în județul Cluj, unde a fost votat de 50,3% dintre membrii PDL.

Cu toate că bătălia se dă între cei doi, democrat-liberalii clujeni spun că nu este exclus ca, în cele din urmă, candidatul la președinție să fie altul. "Cei doi competitori în această competiţie internă au şi declarat că în momentul în care va apărea cineva care să aibă mai multe şanse ca să fie președinte, evident că amândoi vor înţelege acest lucru pentru că noi suntem interesaţi ca dreapta să se unească", a explicat preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda.

De altfel, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc rămâne încă o opţiune pentru liderii clujeni ai partidului. "Domnul Emil Boc are prima şansă la o asemenea competiţie prezidenţială din partea undei drepte unite. Sigura problemă este că dumnealui până acuma nu a anunţat că este interesat de o candidatură în 2014", a precizat Radu Moisin, preşedintele PDL Cluj-Napoca.

Până la jumătatea lunii decembrie, toți democrat-liberalii vor ajunge la urne pentru a alege viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale.

Cătălin Predoiu are deja un avantaj faţă de contra-candidatul său Gheorghe Falcă. Pe lângă succesul înregistrat sâmbătă în Ardeal, fostul ministru al Justiţiei a câştigat şi alegerile interne din regiunea de Nord-Est a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri