Primul teren de sport pentru câini, la Cluj-Napoca

Data publicării:
parc caini

Indiferent de rasă sau nivel de performanţă, câinii şi-au demonstrat agilitatea în cadrul unor competiții organizate special pentru inaugurarea terenului. Stâpânii şi-au înscris animalele la concursuri de dat din coadă, de viteză sau de trecere printre obstacole. Toţi au venit cu acelaşi gând: să demonstreze că patrupedul lor este cel mai isteţ.

Ideea de a amenaja un spaţiu dedicat sporturilor canine i-a încântat pe cei care au participat la eveniment. "Mi se pare o treabă genială, mai ales că nu avem în România teren de agility şi e un lucru foarte bun, care formează o echipă perfectă între câine şi stăpân", a spus unul dintre participanți.

Cei care au amenajat terenul îşi doresc să promoveze acest sport, agility, printre stăpânii de căței din Cluj-Napoca. "Este un sport care poate fi practicat chiar şi de cei care nu au un nivel foarte crescut de agilitate, mă refer la câini. Este făcut pentru orice câine, orice câine poate să practice, să se distreze, unii dintre ei pot să ajungă la un nivel înalt şi să facă performanţă", a explicat Iulia Lazăr, unul dintre inițiatorii proiectului.

Agility este introdus ca sport din anul 1977 și este foarte răspandit în țările occidentale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri