Dinozaur la mare. Turiștii și localnicii au avut parte de o surpriză „preistorică"

Data publicării:
dinozaur in mare

Aparție inedită pe malul mării. Turiştii aflaţi la mare s-au trezit în fața lor cu un dinozaur parcă desprins din cărțile de istorie. Bucuroși de sculptura în greutate de 200 de kg, realizată numai din fibră de sticlă, nu au ezitat să-și facă fotografii pentru a le trimite prietenilor.

Muzeul Dinozaurilor din Transilvania va recrea ambientul natural al dinozaurilor pitici care au trăit în urmă cu 70 de milioane de ani în zona Hațeg și dezvoltarea unor programe educative legate de patrimoniul geologic.

Brian Cooley, paleoartist: "Aceste este un Magyarosaurus. Este unul dintre dinozurii din Transilvania din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și vreau să aducem în atenția publicului faptul că în România chiar au existat dinozauri."

Antonela Seghedi, preşedintele Societăţii Geologice din România: "Ideea muzeului este veche de când s-a înființat Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, dar nu s-au gasit niciodata fonduri pentru a se reconstitui dinozurii in marime naturală."

După ce a bucurat turiştii din Mamaia, Magzarosaurus Dacus a făcut un popas şi în Portul Constanţa, lângă nava de cercetare Mare Nigrum. Navigatorii au rămas surprinşi de oaspetele cu totul special.

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanţa: "Magyarasaurus Dacus face parte din categoria dinozaurilor pitici, așa că peste 100 de exemplare pot încăpea pe vaporul din spatele meu." 

Valoarea proiectului se ridică la 60.000 de euro, iar dinozaurul va ajunge astăzi în Capitală.

reporteri: Marieta Iorga / Paul Greavu
operatori: Cristian Caciauna / Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri