Start de an şcolar fără... acoperiş. Guvernul a refuzat să aloce bani pentru repararea Colegiului din Poarta Albă

Data publicării:
colegiul agricol poarta alba

Conducerea şcolii a încercat să facă mici lucrări pentru a mai reduce din efectele ploilor dar eforturile au fost zadarnice, după ce furtuna puternică din decembrie 2012 a smuls toată tabla de pe acoperişul unităţii de învăţământ şi a purtat-o în depărtare zeci de metri. Conducerea instituţiei a încercat să reprare cât de cât stricăciunile şi a turnat material izolant însă acesta nu a rezistat prea mult.

Acum, după 9 luni de la furtună, situaţia s-a agravat. A plouat din nou la Poarta Albă, iar apa s-a infiltrat în tavan. A ajuns în pardoseală şi începe să afecteze şi etajele inferioare.

În luna mai a apărut şi o altă problemă: printr-un ordin al prefectului, primarul a fost găsit incompatibil şi suspendat din funcţie.

Suspendat, primarul a avut mâinile legate

"Până la câştigarea în instanţă a suspendării ordinului nu s-a întâmplat mai nimic. În primărie lucrurile au stagnat", a spus  Vasile Delicoti, primarul localităţii Poarta Albă.

Oamenii din comună speră ca problema să fie  rezolvată cât mai rapid de autorităţi, cu toate că startul noului an şcolar este foarte aproape.

Birocraţia încurcă şi mai mult lucrurile

Autorităţile susţin însă că nu se pune problema amânării cursurilor şi asta pentru că sunt destule spaţii pentru cursuri, iar ultimul etaj va fi închis. Singura soluţie este ca Primăria să îşi asume responsabilitatea finanţării lucrărilor.

"Aşteptăm devizul şi proiectul astfel încât să vedem, în funcţie de valoarea care va ieşi din deviz, ce procedură alegem: directă sau cerere de ofertă", a declarat edilul localităţii, Vasile Delicoti.

Toate aceste documente vor fi gata până la sfârşitul săptămânii iar primarul speră ca până la sfârşitului anului lucrările să fie terminate.

reporter: Oana Manoilă
operator: Ionuţ Căpitan

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri