Vieţi salvate de medici suprasolicitaţi

Data publicării:
VIETI SALVATE

16 vieţi au fost salvate de când la Constanţa a ajuns elicopterul SMURD. Apariţia acestui nou serviciu are nevoie însă şi de personal suplimentar, la care spitalul nu poate deocamdată decât să spere. Toate posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări. La Târgu Mureş spre exemplu, la un număr de pacienţi de două mari mic faţă de Constanţa, spitalul beneficiază de o echipă medicală mult mai numeroasă.

La 75.000 de prezentări pe an în Târgu Mureş sunt 32 de medici pe când la Constanţa sunt doar 21, iar în ultimii ani, cifrele au depăşit şi 150.000 de prezentări pe an, conform  medicului şef din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, Rodica Tudoran.

Normativul Urgenţei din Constanţa este făcut în anul 2006. Atunci aici nu exista nici elicopterul şi nici un smurd de tip C, care să preia pacienţii care au nevoie de resuscitare. În aceste condiţii, se fac artificii în ceea ce priveşte programul personalului medical, astfel încât să fie acoperite perioadele de vârf, în care Urgenţa este foarte aglomerată. Medicii însă spun că nu ştiu cât vor mai rezista cu un program de muncă dublu faţă de cel normal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri