Un tânăr din Craiova a fost reţinut, după ce a înşelat patru persoane prin metoda "Accidentul"

Data publicării:
090813 inselati accidentul

Un tânăr de 31 de ani din Craiova a înşelat patru bătrâni din comuna doljeană Cârcea, prin metoda „Accidentul”. Bărbatul îi suna şi se recomanda drept avocat. Îi minţea că fiul lor a accidentat cu maşina un copil şi că trebuie să plătească urgent 6.000 de lei familiei, pentru a scăpa de dosar penal. Unii oameni i-au dat presupusului avocat şi banii de înmormântare.  

Floarea Călimară din comuna Cârcea a fost sunată, la începutul săptămânii, pe telefonul fix de un bărbat, care avea o voce asemănătoare cu a fiului său.

Persoana care se dădea drept fiul său i l-a dat la telefon pe un presupus avocat. Acesta a convins-o pe femeie şi pe soţul acesteia să scoată de la CEC suma de 4.000 de lei, bani pe care să îi folosească la aranjarea aşa-zisului dosar penal. Erau ultimii bani ai familiei.

Bărbatul a venit cu un taxi, a ridicat banii şi s-a făcut nevăzut. Bătrânii şi-au dat seama că au fost înşelaţi abia când l-au sunat pe fiul lor, la Craiova. Acesta le-a confirmat că au fost păcăliţi.

La fel au păţit şi alte familii din comuna Cârcea.

Persoanele înşelate au depus plângere la poliţie. Bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce primea 6.000 de lei de la o altă familie din Cârcea.

“Acesta a ajuns în spatele gratiilor pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj

Bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare, pentru înşelăciune în formă continuată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri