Asociația ADOR din Botoșani, cercetată de Poliție pentru donațiile primite pentru câini

Data publicării:
caini mediafax

Inspectoratul de Poliție Botoșani s-a autosesizat în privința unei fundații care se ocupă cu protecția câinilor maidanezi. Polițiștii au verificat existența unor padocuri în care fundația ADOR crește câini comunitari fără a avea autorizație din partea vreunei instituții sau primării. Echipe mixte formate din polițiști și lucrători de la DSV Botoșani s-au deplasat în comunele Ungureni și Roma acolo unde existau date că la persoane fizice ar exista amenajate adăposturi în care sunt ținuți mai mulți câini.

Padocul găsit de polițiști la Ungureni a fost demolat de primăria din comună pentru că localnicii erau deranjați de mirosul puternic și de zgomote. Padocul de la Roma adăpostește 50 de câini. Nu are autorizație de la primărie, susține chiar primarul Gheorghe Bîrliga: "La primăria Roma nu a fost adus niciun document oficial referitor la depozitul de câini care a fost constituit pe raza comunei Roma. Sunt aduși de fundația ADOR de la Botoșani, dumnealor îi îngrijesc, le dau de mâncare, dar nu au acte oficiale, nu avem nimic oficial la primărie."

Pe de altă parte, reprezentanții ADOR susțin că ceea ce fac ei este absolut legal și că nu au nevoie de nicio autorizație pentru că țin câinii într-un spațiu privat.

Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Botoşani verifică proveniența și modul de utilizare a fondurilor de care dispune ong-ul. Reprezentanţii ADOR spun că banii care vin din donaţiile din străinătate sunt strict destinaţi pentru mâncare, medicamente şi sterilizarea câinilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri