Beau apă infestată cu nitriți și nitrați fără să le pese de consecințe

Data publicării:
femeie la fantana

Fântâna din curtea şcolii din comuna Scânteia a fost prima verificată, la începutul lunii septembrie, de specialiştii de la Ministerul Mediului. Testele făcute atunci au arătat că apa pune în pericol sănătatea copiilor: „Uitaţi-vă că se duce către 100 mg/l ceea ce înseamnă de două ori concentraţia maximă admisibilă şi fiind totuşi în curtea şcolii ar fi bine să le interziceţi să o mai folosească,” spunea Dana Popa, specialist trimis de Ministerul Mediului. 

Directorul şcolii promitea atunci că va interzice copiilor să ia apă din fântănă, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum deoarece fântâna este deschisă pentru toţi cei care vor să bea apă de acolo. Nici primarul comunei Scânteia, Fănică Săcăleanu, nu au luat nicio măsură însă promite, din nou, că va găsi o soluţie în cel mai scurt timp: „În mod sigur voi avea o discuţie cu dumnealui şi să-i sugerez pur şi simplu să o închidă într-adevăr şi copiii să se alimenteze, aşa cum avem şi noi, cu apă din bidoane.”

Fântâna din curtea şcolii nu este singura problemă, toate sursele de apă din Scânteia sunt poluate cu nitraţi însă oamenii spun că nu au bani să cumpere apă plată. Conform Ministerului Mediului, peste 1.900 de localităţi din România sunt vulnerabile la poluarea cu nitriţi şi nitraţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri