Constructorul de la pasajul Mihai Eminescu va fi penalizat. Primăria va executa și scrisoarea de garanție bancară 

Data publicării:
lucrari pasaj3

Pasajul din centrul oraşului trebuia finalizat pe 16 noiembrie, aşa cum indică panorile ce anunţă lucrarea. Aleşii locali spun însă că termenul a fost fixat o lună mai târziu dar recunosc că nici atunci nu putem vorbi despre terminarea proiectului. ”Cred că a fost o greșeală, termenul era de 16 decembrie”, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Sătui de praf şi mizerie, oamenii spera ca totuşi lucrările să fie gata anul viitor. În acest context, reprezentanţii Primăriei Iaşi spun că odată depăşit termenul din contract, firma ce execută lucrările va fi sancţionată. ”Penalizările sunt de 0,1 la sută pe zi pentru lucrările care nu au fost executate. Mai mult, scrisoarea de garanție bancară va fi executată de Primărie. Este vorba despre 1,2 milioane de euro”, a explicat viceprimarul.

Construcţia Pasajului din Fundaţie se ridică la peste 53 de milioane de lei, fonduri europene. Noul termen limită de finalizare a lucrărilor urmează de municipalitate în decembrie a fi stabilit dar cel mai probabil acesta va fi în luna aprilie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri