IAȘI. Miroslava are centru de turism. Proiectul a costat un milion de lei, bani din fonduri europene

Data publicării:
COPERTA CENTRU INFORMARE MIROSLAVA

În centrul de informare turistica de la Miroslava s-a investit un milion de lei, din fonduri europene. Autoritățile de la acea vreme au considerat ca era necesar un astfel de proiect pentru promovarea obiectivelor din zona.

”Să aducem pe vizitatorii din Regatul Unit al Marii Britanii să viziteze și Miroslava nu doar Transilvania, deci și turiști străini. Vor veni, vor cunoaște frumusețile acestei comune, se vor bucura de istoria ei,” a spus Elena Udrea, președintele PMP.

La Miroslava sunt trei biserici de patrimoniu și o pădure declarată rezervație naturală, dar până acum turiștii nu prea și-au făcut apariția. În lipsa vizitatorilor care să fie indrumați prin zonă, primarul a găsit însă repede o alta utilitate centrului de informare.

”Centrul de informare turistică nu se ocupă numai cu activitatea turistică din comuna Miroslava informează și cetățeanu din comuna Mirolslava despre alte zone ale țării sau angajații care vor lucra iau legătura cu fel de fel de centre din țară și îi ajută pe cetățenii din comună,” a spus primarul Dan Niță.

Tot la Miroslava, Elena Udrea a inaugurat și o sală de sport modernă pe care a finanțat-o, când a fost ministrul al Dezvoltării, cu 1,1 milioane de euro.

În anul 2010, când Elena Udrea a ocupat funcția de ministru al Dezvoltării regionale și turismului, s-au investit 40 de milioane de euro pentru construirea a 69 de săli de sport în mediul rural. Multe dintre ele nu au fost finalizate nici până în ziua de azi pentru că ulterior nu au mai fost alocați bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri