Lecții de schi indiferent de anotimp, la Iași, pe unicul simulator de pârtie indoor din România

Data publicării:
SCOALA SCHI

Printre cursanţi se numără îndeosebi copiii.  care iau lecţii de la instructori specializaţi.

„La început trebuie să te ajute cu echilibrul, să-ţi zică cum să te redresezi pe schi. Profesorul a fost bun, ştie cum să-şi facă treaba,” spune Matei George, cursant. 

„Să iau curbele mai mult, să frânez, să merg pe zăpadă, să merg pe pârtii mai abrupte, mai scunde, mai joase, mai late,” asta a învățat în câteva luni Şerban Tănase, primul cursant care s-a înscris la școala de schi din Iași.

„Prima dată m-a adus tatăl meu şi după a devenit ca o pasiune, am început să vreau eu să vin,” spune Marcu Alexandru Grigore, cursant.

Încântaţi nu sunt numai copiii, ci şi părinţii lor.

„El nu ştia decât în urma a vreo 2-3 ore de schi undeva la Vatra Dornei, nu se putea ţine pe picioare, iar acum chiar stăpâneşte relativ bine schiul. E un loc unde se poate învăţa rapid un sport pe care nu ai ocazia să-l faci decât la munte,” spune Gabriel Grigore, tatăl unui cursant al școlii de schi.

În timpul săptămânii, copiii plătesc câte 50 de lei pentru o şedinţă de schi, iar adulţii 70 de lei. În weekend preţul creşte cu 10 lei. Rareş Manea, instructor la școala de schi indoor, spune însă că acest sport este uşor de învăţat:

„Un adult, între 7 şi 10 şedinţe deja poate să iasă pe o pârtie de culoare albastră, fără absolut nicio problemă, adică se descurcă. Banda are dificultate de la 0 până la 10, deci se poate mări viteza, se înclină, gradul de dificultate.”

Şcoala de schi este deschisă în fiecare zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri