Primăria Iași cere înapoi bani dați la mănăstirea Golia

Data publicării:
coperta stire primaria

Consilierii locali au fost mai darnici când au alocat inițial, în noiembrie 2012, banii pentru refacerea picturii la mănăstirea Golia, edificiu din secoulul al XVI-lea care are nevoie urgentă de restaurare.

„Am fost nevoiţi să facem o şedinţă extraordinară chiar pe această căldură. Consilierii sunt plecaţi mulţi în concediu. Important e că au fost 14 şi au votat astfel încât, de aici, Consiliul Judeţean poate să facă demersurile necesare pentru ca să intre proiectul la semnat pentru finanţare şi apoi în lucrări”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Edificiul este inclus într-un proiect european, cu o cofinanțare de două procente din partea Primăriei Iași. Dar, experții de la Ministerul Dezvoltării Regionale au calculat abia săptămâna aceasta abia suma exactă, la virgulă, iar Primăria a considerat că nu trebuie sa lase lucrurile așa, motiv pentru care astăzi a fost convocată ședința extraordinară, iar consilierii au venit să îndrepte exesul de zel din noiembrie anul trecut, chiar dacă suma care a stricat vacanța alesilor locali este de 628 de lei, niciun ban in plus.

Toți cei prezenți au votat ”pentru” asfel încât banii alocați deja, dar care nu au fost deocamdată cheltuiți, vor trebui să treacă din contul mănăstirii din nou în cel al Primăriei. Valoarea totală a proiectului este de 9.150.000 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri