Transportatorii de marfă sunt în grevă. Zeci de tiruri au fost trase pe dreapta

Data publicării:
greva transportatori

Transportatorii din Botoşani, împreună cu Confederaţia Naţională Rutieră, au hotărât organizarea unei mișcări de protest. Oamenii spun că sunt nemulțumiți de valoarea amenzilor rutiere, pe care le consideră foarte mari, și critică obligativitatea de a monta pe mașini plăcuțe care să indice dimensiunile și masa maximă autorizată a mașinii.  

„Suntem în postura de a ne opri firmele, nu mai putem face nimic. Vă daţi seama că intrăm în insolvenţă. Avem amenzi de 18 milioane, 40 de milioane la ARR care nu le putem plăti. De asta am şi ieşit. O să ieşim până se vor rezolva problemele,” a spus un protestatar. 

„Parcări nu avem, motorina se fură, marfa se fură, deci unde oprim, nu avem nicio siguranţă,” a spus un alt protestatar.

Un protest asemănător se defășoară acum și la Iași. 

La Iași, peste 40 de tiruri şi camioane au traversat oraşul, în coloană, cu cel mult 20 de kilometri pe oră. Șoferii spun că la noianul de nemulțumiri pe care îl au, a pus capac anunțata majorare a accizelor la combustibil.

După protestul transportatorilor, Guvernul a făcut un pas inapoi. Premierul Victor Ponta a anunțat că acciza de 7 eurocenţi pe litru se va aplica doar la benzină. Pentru motorină, taxa ar urma sa fie amânată cu trei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri