Donaţii pentru Palatul Episcopal, cu ocazia Concertului Centenarului

Data actualizării: Data publicării:
Palatul episcopal greco catolic Oradea
sursă: Enciclopedia virtuală

Organizatorii Concertului Centenarului de la Oradea se alătură acţiunilor de strângeri de fonduri pentru reconstruirea Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Cei care vor veni la concertul din 30 august, ora 19, din Piaţa Unirii, sunt invitaţi să doneze ce sumă doresc. Banii vor fi strânşi într-o urnă specială amplasată la intrarea în zona concertului.

Concertul vizează celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și sprijinirea prin achiziția de instrumente muzicale a artiștilor din Republica Moldova, tărâm ce în urmă cu un secol făcea parte din teritoriul întregit al României.

Evenimentul este organizat de către Rotary Club Oradea și are ca protagoniști Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea, soprana Tatiana Costiuc (R. Moldova) și violonistul Remus Rîmbu.

Pentru marcarea acestui eveniment istoric, dirijorul Romeo Rîmbu a pregătit un program deosebit, cu partituri celebre din creația românească și universală: Porumbescu, Dimitrescu, Brediceanu, Beethoven, Mozart, Verdi, Dvorak, Brahms, etc.

Cei care vor să obţină invitații o pot face în schimbul unei donaţii de 50 de lei de la Casieria Teatrului Regina Maria, luni-vineri între orele 12:00- 18:00, sâmbătă- duminică 10:00-13:00. În momentul ridicării invitaţiei, se poate alege spre cine să meargă banii achitaţi: spre Palatul Episcopal sau pentru achiziția de instrumente muzicale a artiștilor din Republica Moldova.

De asemenea, şi cei care şi-au luat deja invitaţii pot face donaţii pentru reconstrucţia Palatului Episcopal din Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri