Fals avocat, acuzat de înșelăciune și fals după ce a promis că va obţine un credit de 20 de milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
bani euro teanc shutterstock_127466858
Foto: Shutterstock

Dosar penal pentru un bărbat care s-a dat drept avocat și a promis unei firme din Oradea că va obține un credit de 20 de milioane de euro. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, inculpatul s-ar fi folosit de potrivirea parțială a numelui cu cel al unui avocat din Baroul București.

În acest fel, spun anchetatorii, ar fi întocmit în fals acorduri de consultanţă şi credit.

"Le-a folosit, ca mijloace frauduloase, pentru a induce şi menţine în eroare persoana vătămată, reprezentată prin C.O.G., atât cu privire la calitatea sa de avocat cât şi cu privire la obţinerea unui credit de 20.000.000 euro, pentru care a cerut şi primit în avans suma de 25.000 euro", a transmis, printr-un comunicat, Aurel Mascaş, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

La finalul cercetărilor, procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea l-au trimis în judecată pe inculpat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

"Potrivit comunicării trimise de Uniunea Naţională a Barourilor din România, inculpatul nu figurează înscris în tabloul avocaţilor al vreunui barou component al UNBR", au mai transmis procurorii.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri