Medic bihorean, rănit în aterizarea forţată din Munţii Apuseni. UPDATE: Sorin Ianceu a fost găsit în viaţă!

Data publicării:
avion prabusit2

UDATE: ORA 00:26 - Irinel Popescu - şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni: "Medicii răniţi au făcut focul pentru a se încălzi şi pentru a-şi semnaliza prezenţa. Ei au văzut elicopterul trimis să-i găsească, dar elicopterul nu i-a văzut." Medicul Popescu spune că pacienta care urma să primească ficatul de la Oradea mai fusese chemată o dată la Fundeni, dar atunci nu era compatibil organul. Acum va trebui să aştepte altă ocazie.

UPDATE: ORA 00:03 - dr. Hadrian Borcea, directorul medical al Spitalului Judeţean din Oradea: Doi morţi, o femeie şi un bărbat, unul în stare gravă, cu răni la picioare, trei răniţi, unul cu escoriaţii

UPDATE: ORA 23:49 - Un avion Spartan se află la Bucureşti şi poate decola oricând, la solicitarea medicilor spre Cliuj, ca să aducă la Bucureşti victime ale accidentului de avion din Munţii Apuseni - confirmă ministrul Apărării, Mircea Duşa.

UPDATE: ORA 23:43 - V. Zota, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant: Pilotul şi rezidenta au murit!

UPDATE: ORA 22:49 - Mihai Petrescu, şef Salvamont Ştei, Bihor: Pilotul este mort, o femeie era adusă de patru localnici, era în stop cardio-respirator. Ceilalţi cinci pasageri ai avionului erau pe picioarele lor. Surse SMURD: doctorul Sorin Ianceu este rănit, dar este în viaţă!

UPDATE: ORA 21:29 - Răniţii au fost găsiţi!

UPDATE: ORA 20:15 - doctorul Sorin Ianceu se afla la Bucureşti de o săptămână, la Institutul Fundeni, unde participa la un training pe probleme de prelevare de organe. El este angajat la Spitalului Municipal din Beiuş şi face parte din echipa doctorului Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant pe Bihor. 

UPDATE: ORA 19:30 - echipele de salvare şi-au stabilit punctul de întâlnire în Poiana Horii, judeţul Alba. De acolo vor fi coordonaţi salvatorii care îi vor recupera pe medicii, asistenta şi piloţii răniţi. Echipele au de înfruntat zăpada şi frigul din zonă şi se vor deplasa pe jos până la avion.

UPDATE: ORA 18:10 - Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a trimis spre locul unde a aterizat forţat avionul un echipaj SMURD de Terapie Intensivă, 2 echipaje de prim-ajutor calificat B2 din cadrul subunităţilor din subordinea ISU şi un camion cu 23 de pompieri de la la unitatea din Ştei.

Medicul Sorin Ianceu a apucat să-şi sune soţia şi i-a spus că este rănit, dar că toţi cei din avion au scăpat cu viaţă.

medicul Sorin Ianceu

Potrivit medicului Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor, din echipa căreia face parte chirurgul Ianceu, şi care a discutat cu acesta, se pare că accidentul de avion a avut loc între comuna clujeană Beliş şi localitatea Scărişoara, judeţul Alba. Este vorba despre o zonă cunoscută sub numele Ursoaia.

În avionul care venea de la Bucureşti la Oradea se afla şi medicul Radu Zamfir, de la Institutul Fundeni. Acesta se pare că a sunat la numărul de urgenţă 112. Primele date arată că este vorba despre o aterizare forţată.

Potrivit doctorului Pantiş, echipa medicală venea la Oradea unde urma să recolteze ficatul unei paciente aflate în moarte cerebrală.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri