Şeful IŞJ Bihor: Auditul de la colegiul din Marghita a fost amânat în 2013 din lipsa unui specialist

Data publicării:
scandal marghita

Şeful învăţământului bihorean spune că Inspectoratul Şcolar nu are angajat un specialist care să facă un audit financiar. Din acest motiv, în luna octombrie a anului trecut, după ce au apărut primele reclamaţii la adresa directorului colegiului din Marghita, s-a dispus doar un control general.

După trei săptămâni de verificări, inspectorul general Daniel Negrean spune că a decis să-l păstreze în funcţie pe Marcel Sas.Apariţia în urmă cu câteva zile a unor noi acuze a dus la noi investigaţii la Marghita.

Daniel Negrean, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor: "Dacă anumite lucruri de aici se vor dovedi a fi adevărate pentru că mai sunt multe aspecte de lămurit atunci va fi luată o altă decizie, dar dacă nu atunci nu e normal să târăști numele unei școli într-o luptă pentru putere în care există implicații și din exterior."

Daniel Negrean este convins că şi până acum s-au adunat în şcoli bani pentru fondul clasei, dar astfel de practici nu au fost denunţate de părinţi. Şeful învăţământului bihorean spune că legea le permite părinţilor să adune bani, cu condiția ca dascălii sau directorul să nu fie implicați.

Daniel Negrean, șeful inspectoratului Școlar Județean Bihor: "În clasa a 5-a când fiul meu a ajuns la Gojdu, acolo avea parchet de stejar, geamuri de termopan, perdele și părinții se întrebau dar nu adunăm bani ca să facem ceva. Și i-am întrebat pentru ce? Păi, ca să facem și noi ceva. Deci există."

Daniel Negrean le-a recomandat părinților să dezvăluie când li se cer bani, dar să aibă şi probe în acest sens.

reporter: Claudiu Mihuț
operatori: Robert Rezmuves, Darius Pop
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri