Sute de pâini strânse de voluntarii din Oradea, donate nevoiașilor și centrului de îngrijiri de la Dumbrava

Data actualizării: Data publicării:
Oradea doneaza o paine editia 2 (2)
foto: Oradea donează o pâine

Aproximativ 250 de pâini au fost strânse de voluntari în cadrul proiectului „Oradea donează o pâine”. O parte a fost donată centrului de îngrijiri de la Dumbrava, județul Bihor. Este pentru a doua oară când voluntarii au adunat alimente pe care le dăruiesc celor nevoiași.

foto: Oradea donează o pâine
foto: Oradea donează o pâine

foto: Oradea donează o pâine

Pâinile au fost colectate de voluntari pe platoul din fața complexului Oradea Plaza, dar în zona magazinului Crisul și a piețelor Rogerius și Nufărul.

“Țelul nostru a fost, ca și în prima ediție, să ajungem la toți aceia care au nevoie de noi, care noaptea adorm flămânzi și care poate nici nu mai speră că, în ziua de azi, cineva le mai oferă o pâine în mod gratuit, fără a mai aștepta ceva în schimb. Au fost oameni care au venit, nu cu o pâine, ci cu trei, cinci și chiar zece pâini”, a declarat Ioana Dulca, unul dintre voluntari.

După două ore, pâinile rămase au fost strânse au fost încărcate în mașini și duse la centrul din comuna Dumbrava, aflat în îngrijirea lui Viorel Pașca.

“Am fost plăcut surprinși de condițiile minunate pe care le au bătrânii cazați la Dumbrava, întâlnindu-i pe câțiva dintre ei, după un tur al casei, făcut chiar de domnul Pașca. După aproape două ore petrecute la dânsul și după ce am lăsat toate pâinile rămase din cele patru locații în care am fost prezenți (aproximativ 250 de pâini), domnul Pașca ne-a mai făcut o surpriză plăcută, oferindu-ne fiecăruia dintre noi cele două volume scrise de dânsul despre experiențele petrecute la Dumbrava. (...) Ne-am despărțit cu promisiunea că vom reveni cât de curând”, a spus Ioana Dulca.

Oradea doneaza o paine editia 2 (1)
foto: Oradea donează o pâine

Următoarea acțiune de colectare va avea loc luna viitoare, au promis voluntarii campaniei „Oradea donează o pâine”. La prima ediție, organizată în luna ianuarie, 150 de pâini au fost împărțite sarmanilor din municipiu.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri