Trei mii de arbori vor fi plantaţi în Oradea în următorii trei ani

Data actualizării: Data publicării:
plantari

Trei mii de arbori urmează să fie plantaţi în Oradea până în 2021. Este planul administraţiei locale care vrea să oblige firma care va câştiga licitaţia pentru sădirea de arbori în oraş să planteze cel puţin o mie de copaci anual.

Valoarea contractului încheiat în acest sens este de cel mult un milion de lei pe an. Arborii care vor fi plantaţi trebuie să aibă aproximativ patru metri înălţime şi o grosime de cel puţin 20 de centimetri.

Trei firme au participat la licitaţia organizată de Primăria Oradea, iar în perioada următoare va fi stabilit câştigătorul. Într-o primă fază, în această primăvară vor fi sădiţi 500 de copaci.

Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea: "Vom achiziţiona aproximativ 500  de arbori de dimensiuni mai mari. S-a finalizat termenul de depunere a ofertelor pentru licitaţie. Sunt trei care au participat la această licitaţie şi, cu siguranţă, în cel mai scurt timp va fi desemnat câştigătorul şi vom începe plantarea celor 500 de arbori.

Totodată, pentru a evita problemele pe care le-am avut până în anul acesta, de a nu se prezenta firme la licitaţii, vom aproba tot în cadrul şedinţei de Consiliu Local de mâine (marţi - n.n.) un acord cadru pe trei ani pentru plantări arbori în oraş. Aproximativ 3.000 de arbori vor fi plantaţi prin cadrul acestui acord-cadru."

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri