Carne de porc pusă sub sechestru

Data publicării:
carne

Aproximativ două mii de kilograme de produse din carne de porc au fost puse sub sechestru de inspectorii sanitar-veterinari din Timiș, în acest sfârșit de săptămână, din cauză că preparatele nu erau etichetate corespunzător. La Arad, inspectorii au găsit alte aproximativ 100 de kilograme, în condiții similare, în cinci magazine.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Inspectorii din Timiș și Arad au fost sesizați de colegii din București, după ce aceștia au descoperit într-un magazin mai multe produse din carne care proveneau din Ungaria și care nu ar fi avut voie să fie comercializate peste graniță. Preparatele au intrat în țara noastră printr-un depozit din Timișoara.

„La controlul efectuat pe care l-am facut noi aici, am gasit alte produse din carne care prezentau aceleași deficiente de etichetare. Este vorba doar de o etichetare necorespunzătoare. Despre ce produse este vorba? Jambon de porc, slănină, afumată, cârnați, jumere. Nu sunt etichetate corespunzător, în sensul în care pentru a efectua comerț intracomunitar toate produsele trebuie să aibă ștampilă ovală, ștampilă care nu era ovală era de diverse alte forme. S-a presupus un incident de fraudă alimentară. Produsele respective vor fi retrase în depozite, ele nu reprezintă un pericol. Neavând ștampila rotundă poate să provină dintr-o zonă ăn care evoluează pesta porcină afircană. Unitatea a fost sancționată cu două mii de lei", a explicat Cristina Popa - director executiv DSVSA Timiș.

Din depozitul din Timișoara, carnea a ajuns și la Arad. Autoritățile sanitar-veterinare au găsit în cinci magazine carne care provenea din Ungaria, dintr-o zonă în care a fost semnalată pesta porcină.

"Nu trebuia să ajungă în România, era strict pentru statul maghiar, cum la noi același lucru se întâmplă din zonele cu restricții Arad, Timiș, unde a evoluat pesta. Se procesează carnea pe ștampila hexagonală numai pentru statul român", a conchis  Cristian Gornic, director adjunct DSVSA Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Mesajul cutremurător transmis de Regele Charles, după ce s-a aflat de înmormântare. Nu i-a fost uşor să...
Digi FM
Ce îl enervează pe Smiley la Gina Pistol: „Nu suport”. Cei doi s-au căsătorit în urmă cu doi ani
Pro FM
Cum arată acum Oana Vincu din trupa Genius. Locuiește în Timișoara, a ieșit din lumina reflectoarelor și e o...
Film Now
Cum arată Chuck Norris în 2025, la 85 de ani. Imagini de colecție cu celebrul actor
Adevarul
Cercetătorul chinez care a creat primii bebeluși modificați genetic: „Editarea embrionilor umani va fi la fel...
Newsweek
Șeful Casei de Pensii, anunț supriză despre ajutorul de 400 lei. Se oferă încă un bonus de 300 lei
Digi FM
Gheorghe Gheorghiu parcă a întinerit după ce s-a căsătorit și a slăbit 25 de kilograme. În ianuarie a...
Digi World
De ce a fost numită 1 aprilie Ziua păcălelilor. Cum a fost aleasă data în care se fac cele mai multe glume și...
Digi Animal World
Momentul când o cățelușă imploră ajutor după ce puiul ei a fost lovit de o mașină: „A fost prima dată când...
Film Now
Dolph Lundgren, cu soția și fiica, ambele de aceeași vârstă, la restaurant. E cu 39 de ani mai mare decât...
UTV
Imagini adorabile din savana africană: pui de leu jucându-se sub privirea protectoare a mamei lor